Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 78
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Akcija

Bageri sravnili okupljalište beskućnika i nasilnika u Prečkom

ruglo
Foto: Marko Čubrilo/VLM
1/5
09.07.2010.
u 18:54

Grad je iz dugogodišnje agonije probudio Prečko srušivši zgarište nadomak osnovnoj školi, koje je bilo poprište mnogih tučnjava, nasilja pa i ilegalnog stanovanja.

Bageri i kamioni rano ujutro stigli su u Prečko kako bi stanovnike te četvrti oslobodili rugla koje narušava njihovu sigurnost, zdravlje pa i ugled. Obližnji stanari na odluku grada reagirali su oduševljenjem, no bilo je i onih nezadovoljnih.

Imovinski prijepori

- Grad bespravno ruši ovaj objekt, a pretpostavljamo da želi prodati zemljište - kazao je Ivan Gilja, tehnički direktora NK Prečko koji nedaleko od zgarišta ima svoje klupske prostorije. Unatoč tomu što priznaju da je grad vlasnik devastiranog prostora, članovi kluba ustrajali su na tvrdnji da je zemljište njihovo te su nakratko prekinuli akciju “čišćenja”. Davor Jelavić, pročelnik ureda za izgradnju grada, te je navode demantirao ustvrdivši da je grad vlasnik zemljišta i objekta. Kako će se iskoristiti nastala ledina, još nije jasno, no stanari već sada vide svjetliju budućnost za svoju četvrt.

Tako i Joso Josipović, koji već 12 godina živi nasuprot ruševini koja se nalazi u trokutu između doma zdravlja, kulturnog doma i osnovne škole.

Stanovnici odahnuli

- Hvala Bogu da se ruši! Ovdje se galami i tuče do 3 ujutro, a prošli je tjedan jedan izboden nožem - dugogodišnja je maltretiranja prepričao Josipović.

Jednako zadovoljan bio je i Ivan Mužina, jedan od pokretača inicijative za rušenje bivšeg Muharema, narodnjačkog kluba i klupskih prostorija NK Prečko.

- Nisam vjerovao da će se taj problem riješiti, a imovinski prijepori kluba i Grada nas stanovnike ne zanimaju - jasan je bio Mužina te dodao kako se nada da će se beskućnici koji su u prostorijama noćili zbrinuti na adekvatan način.

Komentara 4

VI
Vito
08:03 10.07.2010.

Pročelnik ureda za izgradnju grada osvrnuo se i na tvrdnje članova NK Prečkog kako se ruglo nalazi na njihovu zemljištu, što je zanijekao napomenuvši da su i zemljište i objekat u vlasništvu grada Zagreba. Tragom pljačke koju je proveo gradonačelnikk zakonom o otimanju sšpotrskih objekata na području grada Zagreba i okolice istina je na pola puta. Objekte su gradili građani samodoprinosom, dragovoljnim radom, poklonjenim materijalom kuljenim vlastitim novcima pa zbog toga ne postoje skoro nikakvi računi i dokazi da je to privatno vlasništvo građana i udruga. Na taj način je gradonačelnik došao do vrijednog posjeda u gradu. Budući to u stvarnosti nije gradsko, za to nikad nije niti bilo novca za obnovu i održavanje. I to je razlog što svi objekti koji služe za sportske i rekreacijske aktivnosti propadaju. Kako kaže stara poslovica - oteto prokleto. Samo se okrenite po gradu i vidjet će te koji su objekti gradski i/ili državni u 1/1 vlasništvu. Svi su u potpunosti obnovljeni, kako ivana, tako iznutra. Ostali objekti su u upitnom vlasništvu pa gradonačelnik nedaje novac niti za obnovu pročelja. Ali je zato dao milijune našeg novca za obnovu rodne mu grude, pogane vlake i njegovih zemljaka. I za to, što nazivaju gradonačelnikom Zagreba, u Zagrebu je samo 162.825 sljedbenika.

Avatar Erwin Johannes Eugen Rommel
Erwin Johannes Eugen Rommel
08:38 16.07.2010.

Trebali su sravniti i te jadnike sa gradjevinama kad im vec ne pomognu biti normalnim.

TO
Tot
22:59 18.07.2010.

i kaj sad, di bum sad izlazil..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije