Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 177
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
blato

Autobusna stanica za školarce na mjestu na kojem nema rasvjete, a ni pločnika

25.08.2015., Zagreb - Naselje Blato,kod odvodnog kanala nalazi se autobusna stanica za skolsku djecu koja je nesigurna ,neosvjetljena i opasna za djecu. Jedna od stanara Blata, gospodja Petkovic, nezadovoljna sa stanjem ceste i stajalista. Photo: Goran Ja
Foto: Goran Jakuš/Pixsell
07.09.2015.
u 08:33

Iz Mjesnog odbora kažu kako je u tijeku rekonstrukcija Karlovačke, ali što će biti sa stanicom, ne znaju

Pješice, a bez rasvjete i po prometnoj staroj Karlovačkoj... Tako će se danas prvašići iz Blata vraćati s prvog dana škole. Ne, doduše, samo oni, već i njihovi nešto stariji kolege, oni iz drugog, trećeg i četvrtog razreda. Budući da škole u Blatu nema, učenike se vozi u obližnje kvartove na nastavu, a autobus koji ih pokupi ujutro te ih vraća kućama staje na početku odteretnog kanala Sava-Odra, pokraj nogometnog igrališta ili, kako bi rekla Ljubica Petković, zabrinuta baka jednog od školaraca, "usred ničega".

– Svako malo upozoravamo Mjesni odbor da je stanica krajnje opasna. Djeca se zimi, po mraku, moraju vraćati hodajući po cesti kojom jure kamioni, budući da je u blizini betonara, a nema ni rasvjete. Već je stradala jedna djevojčica na koju je naletio automobil, a mi svakog dana strahujemo što će se dogoditi – objasnila je Ljubica Petković pokazujući kako stajalište nema ni nadstrešnicu pa, govori, mališani na vjetru i kiši čekaju svoj prijevoz do škole. Kako kaže, svakog dana prati unuka na stanicu, ali to nisu u mogućnosti raditi svi njeni susjedi. Naznaka da će se autobusna stanica premjestiti, objašnjavaju iz Mjesnog odbora, zasad nema.

– Ta, ali i autobusna stanica ZET-a za starije školarce, koja je smještena nedaleko od ove u odteretnom kanalu, privremene su. Što će biti s njima, ne znamo ni mi, budući da je u tijeku rekonstrukcija Karlovačke ceste, a to je projekt koji radi Grad Zagreb. Znamo da rasvjeta jest problem, ali stupovi se ne mogu postavljati na tom dijelu kanala jer će se uništiti čim se prvi put, za vrijeme visokog vodostaja Save, pusti u kanal – objasnio je predsjednik MO Blato Nikola Tuškan. 

>> Na staroj karlovačkoj autobus naletio na pješaka

Komentara 4

Avatar Drazen Klaric
Drazen Klaric
09:00 07.09.2015.

Hm, hrvatska klasika. Dok nekog ne zgazi, ništa se neće promijeniti. Naselje se zove Blato. Što tu možeš očekivati? Dok nije krenulo masovno naseljavanje bosanaca koje je potjerala nevolja, tu su rovali pajceki i pasle krave.

HR
Hrabraja
09:49 07.09.2015.

Bandič betonaza na djelu

HY
Hygeia
14:02 07.09.2015.

Vise od 2/3 Hrvatske tako izgleda .Izades iz centra grada vidis katastrofu,a kako sela izgledaju uzas jedan i to u 21 stoljecu.Ceste uske ,nema nogostupa,a najgore one velike grabetine sa svake strane.Kuce neplanski gradene ,okucnice vecinom neuredne ,uzas jedan na jedan na sto to izgleda.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije