Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 83
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
promjene

Autobus do Sljemena 11 kuna, a psima zabranjeno u domove

'runolist2_nnn_gra_090111'
''
10.01.2011.
u 11:06

Sanitarne inspekcije poharale planinarske domove nakon Nove godine i donijele promjene

Karte za autobus na Sljeme, na liniji na kojoj voze ZET-ovi autobusi, od danas se plaćaju 11 kn u jednom smjeru. ZET je tako odlučio jer se već predugo čeka popravak žičare, koji je prvotno najavljen kada je žičara prestala raditi 2007.

– Bili smo prisiljeni vratiti prijašnju tarifu, odnosno proglasiti je zamjenom za žičaru. Kako se plaćala žičara, tako se sada plaća autobus, kao poseban prijevoz – objasnio je Tomislav Jurić, glasnogovornik ZET-a.

Ako se, pak, na Sljeme odlučite popeti pješice, dočekat će vas još jedno iznenađenje. Planinari navikli da se u planinarskim domovima mogu ponašati ipak malo drukčije nego u kafiću u središtu grada neće više, primjerice, u Runolistu moći osušiti svoju odjeću iznad kamina, a u dom od sada ne smiju ući psi. Te su zabrane bili prisiljeni uvesti vlasnici Runolista, ali i Stare lugarnice, nakon što su ih posjetili sanitarni inspektori.

Upravo zabrana uvođenja pasa vlasnike najviše zabrinjava, jer mnogi se na Sljeme odluče doći sa svojim ljubimcima, ali ih ne žele ostaviti na hladnoći. Dosad je za to bio previđen određeni prostor u domu, koji sada moraju ukinuti.

Ključne riječi

Komentara 9

Avatar ludi kekec
ludi kekec
15:40 11.01.2011.

Pa naravno da psima nije mjesto u domovima. Čemu čuđenje???

DA
dahna
04:42 12.01.2011.

ludi kekec isfjons ocito nikada nisu pjesacili po Sljemenu ali nisu ni posjetili ni Evropske planinarske kuce a ni saiaset restorana diljem Europe. U Europi je sasvim normalno da sa psom mozes uci u kafic, restoran, autobus i podzemnu.Kod nas gdje su sanitarni inspektori geni kameni....odluciju na ovakav nacin......NEMA LOGIKE AL NI LOGIKA IM NIJE BAS JAKA STRANA.

DU
Deleted user
13:16 11.01.2011.

Napokon i nešto pametno.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije