Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 133
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OTVARANJE Dvoranu Arena Zagreb krstit će u subotu rukometaši Rusije i Hrvatske

Autima do Velesajma, a na tekmu besplatno busevima

26.12.2008.
u 23:25

Prijateljskom utakmicom Rusije i Hrvatske, dviju rukometnih supersila, večeras će svečano biti otvorena Arena Zagreb, najveća sportska dvorana ikad sagrađena u Hrvatskoj.

Razgledanje dvorane
Organizator utakmice, Hrvatski rukometni savez, očekuje da će Arena biti ispunjena do posljednjega mjesta. Svih 15.200 besplatnih karata već je podijeljeno. Sve su numerirane, a posjetiteljima je osigurana i garderoba. Ipak, organizatori mole sve navijače da ne budu preležerni i da ne dolaze u posljednji čas. Iako će tekma početi tek u 20.15 sati, a prigodni program 45 minuta prije, mole navijače da dođu što prije. Vrata dvorane bit će otvorena već u 18 sati.

Oni najrevniji i najbrži bit će nagrađeni organiziranim razgledanjem svih kutaka velebne dvorane, a i oni koje razgledanje ne zanima mogu doći ranije jer će za utjehu barem izbjeći očekivanu gužvu na ulazu.

Vozači, oprez! Do Arene se neće moći automobilima, sve prilazne ceste bit će zatvorene, a nepropisno parkirana vozila pokupit će Zagrebparkingovi “pauci”.

– Molimo vozače da zaobilaze ceste oko Arene i remetinečki rotor jer očekujemo da će tamo biti velik krkljanac – rekao je Mihael Varga, zamjenik načelnika PU zagrebačke.

Stoga savjetuje sljedeće – javnim gradskim prijevozom doći što ranije do Areni najbliže stanice i prošetati se nekoliko stotina metara do dvorane ili, još bolje, automobile ostaviti na parkiralištu pokraj Velesajma, odakle će biti organiziran besplatan prijevoz autobusima do dvorane. Na istočnom i zapadnom parkiralištu Velesajma svih 1700 parkirališnih mjesta u subotu će biti besplatno.

– ZET-ovi autobusi besplatno će sve navijače voziti s istočnog parkirališta Velesajma do Arene i natrag. Autobusi će voziti svake dvije minute. Prva vožnja predviđena je u 18 sati, ali bude li potrebe, počet ćemo voziti i ranije – rekao je Tomislav Jurić, glasnogovornik ZET-a.

Pirotehniku ostaviti doma
Kaže da će i redovite autobusne i tramvajske linije što voze prema Areni biti češće nego inače bude li potrebno.

Navijači, pirotehniku ostavite doma, a za piće se ne brinite. U Areni će biti 26 ugostiteljskih punktova.



Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije