Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 35
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Boje se otkaza

Austrijski menadžer kupio Radio 101 za 6,1 milijun kuna

radio 101
arhiva VL
Autori: M. Šobak, J. Komar/VLM
03.02.2012.
u 13:00

Tvrtka Impossibile Egressus na posljednjem je natječaju bila jedini ponuđač za kupnju posrnulog radija

Legendarni, ali posrnuli Radio 101 napokon je našao svojeg kupca. Naime, prihvaćena je ponuda tvrtke Impossibile Egressus, koja je na zadnjem natječaju za prodaju radija bila i jedini ponuđač. Za 6,112.000 kuna Stojedinica ide u ruke austrijskog menadžera Thomasa Alexandera Thimmea koji je vlasnik tvrtke ponuđača, no ne tako brzo.

Tri propala pokušaja

– Nakon što su ponudu prihvatili vjerovnici, slijedi izrada stečajnog plana i potom konačna odluka Skupštine vjerovnika – objasnio je stečajni upravitelj Stojedinice Maroje Stjepović.

Procedura bi mogla potrajati mjesecima, a za to će vrijeme Radio 101 nastaviti s emitiranjem jer koncesija vrijedi do 2021. godine.

Unatoč ovom raspletu trakavice, jer su, podsjetimo, do sada propala tri pokušaja za prodaju, a sa svakim je dodatno padala cijena, zaposlenici Radija 101 nisu jučer otvorili šampanjac. Kako doznajemo, zabrinuti su jer Thimmea prati loš glas.

– Thimme je počeo preuzimati radiopostaje 1991., a nakon što dobije koncesije, prenese ih na nekog drugog, a radnike otpusti – rekao je jedan od zaposlenika.

Thimme je 80-ih bio među osnivačima berlinskog Radija 100, koji je na koncu završio u stečaju unatoč tomu što su njegovi suradnici i slušatelji prikupljali novac za spas postaje, a kasnije ga povezuju s propasti još jedne njemačke postaje te za loše vođenje jedne poljske radiopostaje.

“Bačen novac”

Thimmea u Hrvatskoj zastupa odvjetnik Danijel Antun Banić (odvjetnički ured Ćurković Ćurić, Janušić i Banić, na čijoj je adresi i registrirana Impossibile Egressus). Kako neslužbeno kažu u odvjetničkom uredu, u njegovu obranu ide činjenica da je onih šest milijuna kuna praktički “bačen novac” jer će se njime namiriti dio vjerovnika, a novi bi vlasnik morao uložiti još mnogo novca da bi tada eventualno mogao prodati Radio 101 nekom trećem.

Ključne riječi

Komentara 3

DE
demokršćanin
21:00 03.02.2012.

ZRINKA! Ako zaista želi i dalje održti emitiranje ovog radija neka izbjegava usluge prijašnjih dobročinitelja kao što je ZRINKA VRABEC MOJZEŠ.No ona sada ima mnogo unosnije uhljebljenje.

KR
kreont
08:07 05.02.2012.

Radio 101 letio je preblizu sunca pa je pao poput ikara. Sada gospon austrijanac ga dobiva na poklon za 6 miljončeka. Uvjeren sam i ako ima plan zaraditi u ovoj debeloj rupi RH već je sve to i izgubio.

EU
EUfan
13:47 05.02.2012.

Ne razumijem koju korist će imati kupac od stojedinice. Taj radio bi trebao živjeti od reklama ali onda ga više nitko neće slušati.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije