Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 159
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VELESAJAM

Atrakcije sajma su piton Miki, ženka surog orla i luksuzna jahta Mirakul

Suri orao
Foto: Borna Filic/PIXSELL
1/4
21.02.2019.
u 08:37

Na Sajmu nautike, Hotel&Gastrotechu te Danima lova i ribolova izlaže 300 izlagača iz 29 zemalja.

Ženka surog orla koju je na ruci nosio partner u lovu Hari Herak bila je najveća zvijezda jučerašnjeg otvaranja Velesajma na kojem do 24. veljače traju Sajam nautike, Hotel&Gastrotech te Dani lova i ribolova.

Harija su zvali kako bi promovirao sokolarstvo, no zbog velika interesa za njegovu mezimicu oštra kljuna išao je od paviljona do paviljona, a skoro svaki posjetitelj je izvadio mobitel i slikao ovaj simpatičan par.

Od daski do jahti

Na dvadeset i osmom Sajmu nautike slikala se i najskuplja jahta – Mirakul 40, dugačka 12 metara, s tri spavaće kabine, salonom i šminkerski zatamnjenim staklima kako nitko ne bi vidio što radite u intimi svog plovila.

Klaudio Grginić, koji se brodogradnjom bavi 18 godina, inače vlasnik tvrtke koja ju je proizvela, objasnio nam je da je Mirakul već prodan. Bez brige – tu je nešto manji Mirakul 30, dugačak devet metara, s dvije spavaće kabine te salonom, i Shark 23, opremljen tikovinom i slatkom vodom i tušem.

Prema riječima direktorice Velesajma Dine Tomšić, ovogodišnji Sajam nautike najbolji je dosad, predstavlja se 280 plovila iz 32 zemlje svijeta.

Ako se umjesto izležavanja na jahti više volite pomučiti na moru, za vas su tu supovi – daske na kojima stojite i veslate poput modernog Robinsona Crusoea. Veličina supa određuje se po težini osobe, a cijene se kreću od 1800 do 4000 kuna.

Kad čujete Swarovski, obično pomislite na blještavi nakit, no ta firma proizvodi i optičke nišane, dalekozore, teleskope – uređaje za promatranje potrebne ornitolozima, lovcima, ali i policiji.

Zoran Petronijević, predstavnik za zapadni Balkan, objašnjava kako od Swarovskog naručuju i državne institucije, pogotovo u posljednje vrijeme zbog promatranja migranata. Smješteni u paviljonu gdje se predstavljaju Dani lova i ribolova, kažu da su izuzetno zadovoljni prodajom koja je u porastu.

Zmije iz ZOO-a

Zagrebački ZOO doveo je pak malog pitona Mikija s kojim se možete i slikati.

Kad ogladnite i prošetate do paviljona gdje je smješten Hotel&Gastrotech, najčešće ćete čuti riječi „sto posto prirodno“ i „sve je iz biološkog uzgoja“. Tako Elizabeta Kelčić predstavlja svoje prirodne proizvode, a ono po čemu se razlikuje jest da nijedan ne dolazi od voća iz uzgoja – svi sastojci ubrani su u šumi.

Također, ima ono što nitko drugi nema – šipak ili koprivu s medom, pekmez od šumskih jagoda, začinske soli poput prirodne vegete ili sirup od iglica bora . Za malo „jaču“ hranu tu je po treći put Talijan Francesco Impieri sa svojim suhomesnatim proizvodima i sirevima – također bez konzervansa.

Ministar Gari Cappeli i župan Ivo Anušić u Munchenu

Komentara 1

RP
rpzagreb
14:00 21.02.2019.

Piton miki je već šest mandata akrakcija Zagreba.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije