Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 49
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Dvorana na ledu

Arena Zagreb u prosincu je bila popunjena samo pet dana

'02.12.2008., Zagreb - Gradiliste Arena, zavrsni radovi.  Photo: Zarko Basic/Poslovni dnevnik/PIXSELL'
'Zarko Basic/Poslovni dnevnik/PIX'
07.01.2011.
u 08:45

Zagrebački Holding gotovo godinu dana nije odgovorio jedinom ponuđaču na natječaju za upravitelja Arene koji bi preuzeo i milijunski trošak upravljanja

U Ingri čekaju sastanak s Holdingom, u Lupa promociji, koji je organizator niza najavljenih velikih koncerata u Areni Zagreb, čekaju sastanak s Ingrom... A u međuvremenu "zagrebačka ljepotica" postaje kolektivno ruglo. Zdanje na koje su toliki ponosni zjapi prazno jer je Holding, prema tvrdnjama Ingre, uplatio samo 2,2 milijuna kuna od potrebnih 8,9 za operativne troškove.

S druge strane iz Holdinga su se oglasili priopćenjem u kojem tvrde da te troškove još nisu podmirili jer čekaju novac od Grada Zagreba i države. No, čini se da je u Areni puno toga "trulo".

I dalje čekaju uplatu

Prošlog mjeseca ta je dvorana bila popunjena pet dana. Istodobno je Budapest Arena bila puna 17 dana. Podatak je to tvrtke Arena poslovno komuniciranje, koja se jedina javila na lanjski natječaj za upravitelja Arene i na koji još uvijek nisu dobili odgovor!

– U našoj ponudi nalazi se cijeli niz aktivnosti koje bismo poduzeli kako bi dvorana u potpunosti iskoristila svoj potencijal i postala jedno od centralnih točaka kulturnog i sportskog života grada. Naveli smo cijeli niz događanja i programa koje smo namjeravali organizirati, koncerata, sportskih događanja, sajmova, kongresa itd. te predložili plan pozicioniranja Arene kao jednog od prepoznatljivih simbola grada. Za razliku od prethodnih natječaja gdje su ponuđači tražili da im se honorira upravljanje Arenom (u iznosu od milijun kuna), mi smo u našoj ponudi preuzeli troškove upravljanja dvoranom – objašnjava direktor APU Tomislav Ricov te dodaje kako je garancija njihovo veliko iskustvo u organizaciji najvećih i najzahtjevnijih sportskih te ostalih događaja. A riječ je o, do danas, njih više od 700, među kojima je Svjetsko rukometno prvenstvo, Europsko prvenstvo u vaterpolu, Azijske igre na pijesku. Zašto je na tu ponudu Holding nijem gotovo godinu dana, neobjašnjivo je. Ricov dodaje i kako do ovakve situacije s Arenom nikako nije smjelo doći.

– Umjesto da je Arena postala novi zamašnjak razvoja grada, neprimjereno se troši novac građana i stvaraju gubici umjesto prihoda.

A tako će se, čini se, i nastaviti. Iz Ingre, naime, stižu iste vijesti:

– Uplate Holdinga i dalje nema, očekujemo da nas službeno nazovu i pozovu na sastanak. Arena će do daljnjeg biti u hladnom pogonu, jer očito postoji problem na relaciji grad – država – Holding. Grad i država tvrde da su platili svoje obveze, a Holding tvrdi da nije dobio novac. Želimo da nam se onda dostave dokazi o tim uplatama pa da vidimo je li Holdingu novac doznačen ili nije – rekao je Vladimir Čeliković, glasnogovornik Ingre. U Ingri tvrde i da im je ukupan dug 30 milijuna kuna, što uključuje dospjele troškove zakupa i operativne troškove te još 17,7 milijuna kuna depozita koji predstavlja zadnju ratu zakupnine, a do tada služi kao osiguranje plaćanja rate zakupnine.

Visi i Elton John

U međuvremenu, postavlja se pitanje što će biti s najavljenim događanjima u dvorani. Među njima je i niz koncerata poput onoga Eltona Johna. No, organizator Lupa promocija smatra da otkazivanja neće biti.

– Svima je u interesu da se koncerti održe. A nama je potpuno svejedno hoćemo li platiti Ingri ili Holdingu. Naši koncerti nisu u pitanju – rekla je Sanja Ajdinovski iz Lupe dodajući kako idući tjedan imaju sastanak s Ingrom.

Komentara 35

ZA
Zagorac
10:14 07.01.2011.

Pa ja znam da lopovi uzimaju zaradu i samo me zanima kome se ta zarada uplacuje? Mozda holdingu? ILI?

DU
Deleted user
10:19 07.01.2011.

Postavi to pitanje Bandiču možda dobiješ odgovor za jedno 10000 g.

DU
Deleted user
10:12 07.01.2011.

Lopovi zaradu uzimaju.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije