Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 130
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
IZVRSNE VIJESTI

Apel roditelja urodio plodom, Bukovac do 2021. dobiva novu školu

Bandić posjetio OŠ Bukovac
Foto: Grad Zagreb
1/3
08.05.2020.
u 15:33

Škola bi trebala biti površine 10 000 kvadrata i imati 36 novih učionica, od kojih će biti 20 učionica predmetne i 16 učionica razredne nastave. Tu su i knjižnica, garderoba i posve novo školsko igralište.

Do kraja godine udarit će se kamen temeljac, a do kraja iduće osvanut će "ganc" nova zgrada. Urodio je plodom apel roditelja Osnovne škole Bukovac, koji su tražili da se zgrada oštećena potresom ne sanira, već da se na njenom mjestu digne novi objekt. 

Rekao je to sam gradonačelnik Milan Bandić danas pri obilasku škole, koja je, kako smo već pisali osim potresom, pogođena i velikom poplavom uzrokovanom pucanjem cijevi. 

Vodila se velika rasprava - graditi ili ne?

- Bez obzira na COVID-19 i proračun Grad će s ovim Projektom krenuti - obećao je Bandić, dodavši kako se vodila velika rasprava o tome da li bi školu trebalo rekonstruirati ili popravljati, no da je ipak donesena odluka da nema rekonstrukcije stare škole, nego izgradnja nove. A ona bi, objasnio je projektant Davor Mateković, trebala biti površine 10 000 kvadrata i imati 36 novih učionica, od kojih će biti 20 učionica predmetne i 16 učionica razredne nastave. U planu su i kabineti, polivalentni prostor, knjižnica, garderoba, sanitarija,  gospodarski i upravni prostor kao i novo vanjsko sportsko igralište te školski trg i parkiralište.

-  Škola je projektirana na suvremen i moderan način, a zadržava se samo postojeća dvodijelna dvorana na sjeveru. Preostali dio se uklanja te se dograđuje konceptualno prateći razvedenost postojeće građevine - objasnio je Mateković. 

Sukladno s navedenim i urbanistički zadanim parametrima predviđa se građevina visine prizemlje + 2 kata, tlocrtno koncipirana s centralnom komunikacijskom lamelom koja se proteže u smjeru sjever-jug na koju se nižu poprečne lamele izdužene u smjeru istok-zapad, ukupne investicije između 90 i 100 milijuna kuna.

Roditelji: Zadovolni smo ali i oprezni
 Predsjednica Vijeća roditelja Lovorka Pezo, koja je zajedno s članom Vijeća Stipom Pavičićem pokrenula peticiju koju je potpisalo više od 2700 ljudi rekla je da će roditelji pozorno pratiti situaciju i nagledati hoće li se nadležni pridržavati zadanih rokova. No, dojmovi su uglavnom pozitivni. 

- Zadovoljni smo, ali oprezni. Ostat ćemo aktivni i tražit ćemo Grad da nas informira o napretku projetka - kaže Pezo. 

Ključne riječi

Komentara 3

IG
igorl
14:48 11.05.2020.

100M kuna? Jeste li sigurni da zelite tog goluba na grani. Zagreb ne moze isfinancirati 70M kuna likvidnih troskova jer mu skupstina ne da. Nisam siguran da je sad vrijeme za traziti ovakvu investiciju. Naravno da ce Bandinjo reci - da da naravno, sve novo. Ali moglo bi to biti "iduce godine" kroz nekoliko desetljeca. Ko i zicara ;) Ljudi moraju shvatit da - love nema. Sto prije - to bolje.

Avatar DorothyAL84
DorothyAL84
10:04 10.05.2020.

ww︆︅​w​​︆︅.​​ki​s︆︅​s​t​​o​k​.​c​o︆︅​​m

Avatar ElizabethVV99
ElizabethVV99
07:03 09.05.2020.

w​w︅︆​w​.​​l​o︅︆v​e​︅︆​x​​x​​.​c​︅︆l​​u​b

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije