Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 102
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Burna sjednica

Antonović: Vlasnik se upliće u program, a urednika šalje na plac

Matko Antonović
Daniel Kasap/Pixsell
05.10.2014.
u 09:56

Zaposlenici vlasnika Radija 101 zasuli pitanjima, a ostali bez konkretnih odgovora

Na zagrebačkoj Stojedinici opet ključa.

Kako doznasmo, nakon burnog sastanka u srijedu na kojem su zaposlenici pitanjima rešetali vlasnika radija Thomasa Alexandera Thimmea, četvero je programskih zaposlenika otišlo na bolovanje, prekjučer od 6 do 9.30 u eteru nije bilo govornog sadržaja ni informativnog programa, a voditelju Radija 101, ujedno i sindikalnom povjereniku, Matku Antonoviću prijeti otkaz, iako je i on trenutačno na bolovanju. A otkaz mu, čuje se, prijeti jer je baš on na sastanku bio - najneugodniji.

– Nakon događaja u svibnju odnos vlasnika prema zaposlenicima postao je agresivniji i beskrupulozniji. Upliće se u program, čak i u sadržaj vijesti. Ne smije se kritički govoriti o onima s kojima on ima neki interes. Bavi se i ucjenama. Kolegici koja nije željela čitati vijesti, jer je svjesna da nema radiofoničan glas, zaprijetio je otkazom. Vlasnik krši i redakcijsku hijerarhiju, zaobilazi i marginalizira direktora programa i glavnog urednika, kojeg se ništa ne pita. A urednika Aktualca šalje se da donosi vijesti s placa – ogorčeno će Antonović dodajući da su Thimmea na sastanku pitali i zašto se miješa u program, zašto određuje glazbu, zašto nije ispunio obećanja iz svibnja... - no nijedan konkretan odgovor nisu dobili.

– Netko ga je pitao tko je stvarni vlasnik Radija 101, tko je Alexander Dibelius, na što je Nijemac uzrujano uzvratio: "Na papiru sam vlasnik ja" – domeće kolega kojem sad prijeti otkaz.

Kada je vlasnika netko upozorio da je on sindikalni povjerenik, vlasnik je, nastavlja, rekao da to njemu nije problem. Antonović priznaje da redakcija nije jedinstvena i da neki kolege ne odobravaju njegov način komunikacije, ali da on više za finoću nema živaca.

–Jučer sam, donoseći doznake od bolovanja, preko Thimmeova savjetnika, uz ponešto prostih izraza vlasniku poručio da ćemo ga raskrinkati i ako je suicidalan neka mi da otkaz - kaže Antonović. Upitan za sve navedeno, Thimmeov savjetnik Robert Andrić reče:

– Imamo problema. No ništa ne mogu komentirati jer stvari nisu jednostavne, ni crne ni bijele, sive su. Nije odlučeno hoće li Matko dobiti otkaz. On i Marko Tomičić u četvrtak nisu došli na posao, a mi nismo znali zašto ih nema.

>>Poslušajte kako se voditelj Radija 101 u eteru obračunao s vlasnikom!

>>Siniša Svec i ekipa opet u radijskom eteru

>>Radio 101 odgovorio na obračun voditelja s vlasnikom radija!

Komentara 20

Avatar XPBAT XPBOJ€ XOPBAT
XPBAT XPBOJ€ XOPBAT
20:30 05.10.2014.

Istina, Vrabekica je uništila 101 i zapalila rego na Pantovčak.

Avatar Django
Django
14:01 05.10.2014.

Jbt, pa ovo je za ne vjerovat! Vlasnik se upliće u program vlastite krugovalne postaje! Izgleda da u Hrvatskoj postoji jedna kasta koja sebe smatra intlektualnom vertikalom, a koja još nije primijetila da smo prije nekih dvadesetak godina prešli iz komunizma u kapitalizam. Drugovi novinari, stvar je vrlo jednostavna. Nekada je plaće davala partija, pa ste morali pisati kako partija kaže. Sve OK. Danas plaće daje netko drugi. Jel jasno? Nije!

HA
hammer
20:19 05.10.2014.

Radio 101 je ubila Mojzešica a imala je pomoć od dosta ljudi iz svih struktura radija. Trebali su je razbiti

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije