Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Povratak

Ante Dodig vraća se u Skupštinu kao zastupnik liste Milana Bandića

Ante Dodig
Foto: Davor Višnjić/PIXSELL
11.11.2014.
u 12:00

Bivši direktor Plinare dao je ostavku i u toj tvrtki više nema obveza. Nakon godinu dana mirovanja svoj je mandat u Skupštini ponovno aktivirao

Ante Dodig, bivši direktor Gradske plinare Zagreb koji je u aferi Agram pod istragom zbog sumnje da je Tihanu Colić, sadašnju članicu uprave Holdinga zaposlio u Plinari bez natječaja na radno mjesto koje se ne nalazi u Pravilniku o sistematizaciji radnih mjesta, vraća se kao zastupnik u klupe Gradske skupštine.

Nema prepreka

Dodig je ponovno aktivirao mandat u Skupštini koji je osvojio kao kandidat s liste Milana Bandića, a koji je prije godinu dana stavio u mirovanje.

– Stavio sam mandat u mirovanje iz osobnih razloga. U skladu sa Zakonom, podnosim zahtjev za nastavljanje obnašanja dužnosti gradskog zastupnika kao zamjenik Milana Bandića – piše u zahtjevu koji je podnio.

O tom zahtjevu će se glasovati na sjednici Skupštine 27. studenog.

– Formalnopravni uvjeti su zadovoljeni i nema razloga da se zahtjev ne prihvati – objasnio je izmjene u zastupničkim klupama Ante Plazonić, predsjednik mandatnog povjerenstva.

Potvrdila je to i potpredsjednica Gradske skupštine, ujedno zastupnica s liste Milana Bandića, Jelena Pavičić Vukičević.

– Gospodin Dodig iskoristio je svoje pravo i aktivirao mandat – kratko je objasnila potpredsjednica.

Antu Dodiga je prvotno zamijenio Josip Petrač, a nakon što je on otišao iz osobnih razloga, u Skupštinu je došao Ivan Šikić koji je kao zastupnik bio na samo jednoj sjednici. A na posao u Gradskoj upravi vratili su se i neki od privedenih u aferi Agram pa zatim puštenih uz jamčevinu da se brane sa slobode.

Povratak na posao

Tako je, doznajemo iz Gradske uprave, ali i kako je najavio u svom intervjuu u nedjelju Večernjem listu, na svome radnom mjestu jučer bio Miro Laco, pročelnik Ureda gradonačelnika, ali i Ines Bravić i Koraljka Rožanković Uremović iz Ureda za imovinskopravne poslove.

Komentara 2

LE
LeonardS
14:00 11.11.2014.

To novim zakonom treba zabraniti, po meni prvi koji ima največi broj glasova može i nitko drugi, jer samo tako može doči oni kojima su građani dali glas a ne stranka

KR
krizevcifranc
09:23 12.11.2014.

ma sve mi se to gadi

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije