Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 155
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Može li tvrtkino i kao privatno

[ANKETA] Službeni su auti beneficija kojom se treba koristiti isključivo u službene svrhe

anketa službeni auti
Foto: Petar Glebov/PIXSELL
1/4
19.04.2016.
u 08:00

Grad Zagreb donio je novi pravilnik kojim će se od plaće oduzimati svaka privatna vožnja. Pitali smo građane treba li se službeni auto koristiti i privatno

Ana-Marija Balen, studentica informatike, 24 godine: Službeni automobili trebali bi se koristiti, kako im ime kaže, isključivo u službene svrhe. Tvrtke bi trebale kontrolirati koliko ih se vozi, previše se zloupotrebljavaju.

Ljubica Salopek, umirovljenica, 69 godina: Mislim da službeni automobili uopće ne bi trebali postojati za zaposlenike državnih i gradskih tvrtki. I tako oni imaju prevelike plaće i beneficije koje obilato koriste.

Irena Klančir, novinarka, 31 godina: Ako se službeni automobil koristi za osobu od značaja, kojoj treba veliko osiguranje, onda joj takvo vozilo treba staviti na raspolaganje cijelo vrijeme. 

>>Iz svoga džepa platite kazne i privatnu vožnju

Ključne riječi

Komentara 4

Avatar FalusBonus
FalusBonus
10:10 19.04.2016.

Jaka vam je anketa, svih pet odgovora su isti

PO
portugisac
10:27 19.04.2016.

Šta vrijedi i komentirati kada to nitko ne čita da bi imalo smisla a svi ostali koji i komentiraju svi su isfrustrirani i ako napišeš jedan prijedlog da ne kažem pametan napadaju te minusima. Pa kako onda urediti jednu državu. Stvar je naj lakša. Idi u Njemačku i raspitaj se kako tamo rade jer to je država gdje se porezi plačaju a ne izbjegavaju. U Njemačkoj Određeni ljudi, osobe, funkcioneri, razni rukovodioci, mogu službeno vozilo koristiti i privatno ako; Mjesečno plaća 1% od vrijednosti auta. Nema veze koliko je auto star uzima se uvijek cijena novoga auta. Ako auto košta 50 tisuća eura znači mjesečno plaća u državnu kasu 500 eura. Mnogi bi rekli da je onda bolje da za to plaća svoj kredit za auto. Međutim to ima svoje prednosti. Sve troškove tankanja,servisa,guma,osiguranja,cestarina plaća ti firma,gradska uprava, državna uprava od koga već auto koristiš a netreba ti tvoj auto koji bi te inaće puno više koštao kada bi sve navedeno plačao. Isplati se i državi a izbjegavaju se zloupotrebe. Tko ne će tako taj mora strogo voditi knjigu kilometraže pa ako nešto ne štima kazne su rigorozne. Možda ipak netko ovo pročita i iskoristi.

VL
vlatx
09:41 19.04.2016.

Treba svima njima podijeliti pokaze od ZET-a pa neka se droncaju i iz prve ruke vide nedostatke u prometu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije