Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 165
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BIRAJTE!

ANKETA: Koja vam je adventska lokacija u Zagrebu najbolja

Baš Naš! Advent
Foto: Josip Regović/PIXSELL
1/8
12.12.2019.
u 08:00

U Adventu možete uživati do 7. siječnja

Gdje je najbolja zabava, na kojem se mjestu može naći najfinija hrana, kamo najradije idu klinci, a kamo oni koji ne vole gužvu? Bogata je ponuda ovogodišnjeg Adventa u Zagrebu, a glasanjem u anketi možete se uključiti u izbor najbolje lokacije te popularne blagdanske manifestacije.

 

Bilo da je riječ o klizanju na Tomislavcu ili u Klovićevim dvorima, koncertima na Strossu, rolanju u Maksimiru, Filmskom adventu na Tuškancu, obrtnicima koji na Jelačić-placu nude ideje za božićne poklone ili raskošno uređenom Cafe de Matošu, i usprkos tome što je vani hladno, svako mjesto odiše blagdanskom toplinom i sjajnim ozračjem.

Miris kuhanog vina i kobasica u zraku jedan je od zaštitnih znakova Adventa, a dostupni su i mnogi noviteti na menijima u kućicama. Tisuće lampica, golemi Orašari, umjetni snijeg i logorska vatra čine ga i mjestom kreiranom za najljepše fotografije te za stvaranje uspomena.

 

U čaroliji se uživa do 7. siječnja, a za svoja omiljena mjesta u međuvremenu možete glasati u anketi u kojoj čitatelji biraju najbolju ovogodišnju adventsku lokaciju.

Ključne riječi

Komentara 1

WE
weAreCro
18:07 12.12.2019.

Mislim da imamo sasvim pogresan naziv za događanja u gradu u periodu došašća. Najljepsa mi je advenska lokacija definitivno župna crkva koja je svakog jutra u 6.00 dupkom puna ljudima kojima advent ili došašće stvarno nesto znači, koji svatko sa svojim molitvama i mukama očekuje da dolazak malenog djeteta Isusa promjeni i njihov život. Ovo što se u širem centru Zagreba događa nikako se ne može zvati adventom, to zapravo obezvrijeđuje onog zbog kojeg imamo tako radosno razdoblje u godini jer s obzirom na to kako nam grada izgleda čovjek bi pomislio da iščekujemo Orašara a ne Isusa Krista. Trenutnom ruhu Zagreba bi više pristajao naziv "Zima u Zagrebu", "Orašar u Zagebu", "Večera na otvorenom" ili nešto slično tome ali nikako "Advent u Zagrebu" . Osim toga meni je vrijeđanje zdravog razuma da kobasica u pecivu košta 30kn, 8 fritula u čašici 20kn i čaša kuhanog "vina" od 15kn, pa se vi sa četveročlanom obitelji odite provesti u grad. Meni je puno draže bilo prije 8-9 godina kada je čovjek bez stresa mogao otići prošetati centrom, bilo je svega nekoliko kućica, cijene duplo jeftinije i ugođaj puno mirniji i dostojanstveniji.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije