Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 38
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Prosvjed

Aktivisti prosvjedovali, Varšavsku već poslijepodne proširili

varšavska, zelena akcija (1)
Foto: Petar Glebov/PIXSELL
1/7
11.08.2010.
u 16:31

Prvo rješenje Grada palo je u Ministarstvu upravo zbog preuskog prolaza, a sada se krši i drugo rješenje, upozoravaju aktivisti.

Trenutačno najuža ulica u gradu je Varšavska - ustvrdili su danas aktivisti Prava na grad i Zelene akcije, koji su na konferenciji za novinare kod spornog gradilišta ispred Ustavnog suda izmjerili širinu prolaza. Umjesto, tvrde, nužnih tri metra razmaka pješacima na javnoj površini od jučer je ostavljeno samo 75, odnosno 90 centimetara! Dakle, prolaz je onemogućen majkama s kolicima, invalidima, Hitnoj pomoći i vatrogascima, čime se automatski, govori, aktivist Teo Celakoski, krše ljudska prava. Da stvar bude bizarnija, sve se to događa ispred Ustavnog suda, koji se, pak, barem tako kaže tajnica predsjednice suda, od svega ograđuje, ne želeći išta komentirati.

– Prema rješenju investitora, Grada Zagreba, prolaz treba biti barem tri metra. Naglašavam da je prvo rješenje Grada palo u Ministarstvu graditeljstva upravo jer nije poštovan razmak. U drugom rješenju to su ispravili da bi se sada i to rješenje kršilo! – kazao je Tomislav Tomašević i pozvao inspekciju da hitno reagira i “zaštiti još jedno maltretiranje građana”. Iz gradske uprave reagirali su već poslijepodne i prolaz su proširili na propisana tri metra.

Komentara 53

SZ
Sve za ▄▀▄▀ JUMPER
13:29 12.08.2010.

. .Policajci, di su vam ideje, mašta? Pustite pse da ovu crvenu četničku bagru razjure po Zagabriji

SZ
Sve za ▄▀▄▀ JUMPER
13:30 12.08.2010.

. Analizirali smo nacionalnu strukturu ovih anarhista i antikrista Među ovima nema NITI JEDNOG Hrvata , niti u tragovima Ovi su financirani iz Beograda da bi pravili kaos po Hrvatskoj

SZ
Sve za ▄▀▄▀ JUMPER
13:29 12.08.2010.

. Univerzum je bez Varšavske egzistirao cca 15 mrd. godina Varšavska čovječanstvu nije potrebna Ili ukinuti Varšavsku ili je getoizirati da bi se normalan svijet očuvao od ove srbokomunističke bagre koja pravi kaos kodgod se ukaže prilika. Ludilo je zarazno

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije