Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OHOHOZIN #2

Ako želite napisati strip o slavenskom folkloru i mitologiji, ne propustite ovaj natječaj!

Foto: AKC Medika
08.04.2020.
u 13:50

Fokus festivala je na recentnoj uličnoj umjetnosti i nezavisnom stripu, a festivalski eventi - crtačke akcije, radionice, rezidencija, izložba, i buvljak - usmjereni su svima zainteresiranima za medij nezavisnog plakata, grafike, ilustracije i stripa.

Sjećate li se priče koju je pokojna baka pričala u djetinjstvu kako ju je neviđena sila bacila na krov štaglja? Odlično! Želimo čuti sve o tome! Želite napisati kompleksan strip o vlaškim vračarama? Divno! Modernu interpretaciju priče o Juri Grandu? Super, limitirajte ju na 8 strana i prijavite se na natječaj za objavu u OHOHOzinu #2, poručuju iz Autonomnog kulturnog centra Attack.

Inače, OHOHO festival je prostorno-vremenski (dis)kontinuum za stvaralaštvo, diskusiju i razmjenu suvremene strip i ulične umjetnosti umjetnika koji stvaraju underground umjetnost prema DIY poetici.

 

Fokus festivala je na recentnoj uličnoj umjetnosti i nezavisnom stripu, a festivalski eventi - crtačke akcije, radionice, rezidencija, izložba, i buvljak - usmjereni su svima zainteresiranima za medij nezavisnog plakata, grafike, ilustracije i stripa.

Tema Ohoho 2020. je slavenski folklor i mitologija, točnije sve od pretkršćanske staroslavenske mitologije do folklora.

Smatramo kako je ovo bogata i široka tema koja nas sve veže i koja nas može podučiti o našem kulturnom nasljeđu. Trenutno vlada kriva misao kako ne postoji tako nešto kao hrvatska mitologija i razumljivo je kako je to lako zaključiti ali naprotiv tome imamo cijelo bogatstvo priča na našim prostorima, od mitova o Svarunu i Crnobogu do lokalnih priča o drekavcima i štrigunima, pa sve do Babe Yage i drugih bića malo dalje od naših granica ali koje su još uvijek dio ove bogate tapiserije, poručuju organizatori.

Svoje radove pošaljite na mail: ohoho@attack.hr / subjekt maila: [RADOVI ZA OHOHO ZIN #2], a rok za prijavu je 10. travanj 2020.

Zin nastaje u sklopu OHOHO festivala 2020. koji bi se trebao održati čim to bude moguće u AKC Medika. OHOHO festival program je Autonomnog kulturnog centra Attack, a više o natječaju saznajte na poveznici.

Komentara 2

Avatar MariaFJ95
MariaFJ95
23:31 08.04.2020.

Nancy, 36. mychat.fun/xlove

Avatar KimberlyLL96
KimberlyLL96
22:48 08.04.2020.

Nancy, 26. eroxx.jake.eu

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije