Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
rekordan broj

Akcija udomljavanja u Dumovcu: Novi dom je pronašlo čak 11 četveronožaca

Dumovec
Foto: Filip Kos/PIXSELL
1/12
28.09.2019.
u 18:15

Sve više Zagrepčana, čini se, upravo udomljavanjem dolazi do svojih "najboljih prijatelja“. U protekla je tri mjeseca, naime, iz Dumovca udomljeno 230 pasa

"Upoznaj me u Dumovcu!" moto je današnje akcije "Udomljavanje je fora“ koju je organiziralo Sklonište za nezbrinute životinje. Akcija koja se godinama održavala na glavnom zagrebačkom trgu, drugu je godinu zaredom organizirana u Dumovcu.

- Preseljenjem akcije u Sklonište željelo se ljude što više približiti četveronošcima koji jedva čekaju upoznati svoje buduće vlasnike, koji s njima tamo brzo "kliknu“ – kazao je Damir Skok, ravnatelj Ustanove Zoološki vrt grada Zagreba u čijem je sastavu Sklonište u Dumovcu. I izgleda da je taktika upalila, jer je danas svoje ljude našlo čak 11 četveronožaca - osam pasa i tri mačke, što je rekordni broj udomljavanja u jednom danu otkada se akcija organizira. Sve više Zagrepčana, čini se, upravo udomljavanjem dolazi do svojih "najboljih prijatelja“. U protekla je tri mjeseca, naime, iz Dumovca udomljeno 230 pasa, a samo u kolovozu kaveze je toplim domom zamijenilo njih 107. Dumovec je danas posjetio i gradonačelnik Milan Bandić.

Foto: Filip Kos/PIXSELL

-  Naše društvo postaje sve bolje! Njegova se kvaliteta očituje u odnosu prema najslabijima, a uz ranjive skupine ljudi to su svakako i napušteni kućni ljubimci. Od Skloništa očekujem nastavak predanog rada, a od građana da uspijemo u dugogodišnjoj želji – barem na jedan dan isprazniti Sklonište – rekao je Bandić.

U Dumovcu se do danas nalazilo 150 pasa, a najteže se udomljavaju oni crni, koji su zapeli za oko pjevaču Dini Jelusiću.

-Obožavam pse i udomio bih najmanje polovinu pasa iz Dumovca, ali, nažalost, živim s roditeljima u malome stanu i za sada si to ne mogu priuštiti. Kod djeda u Požegi imam zlatnog retrivera i jedva sam čekao doći u Sklonište i barem se podružiti sa psima. Nisam znao da se crni psi teže udomljuju. Ne znam koja je ljudska psihologija. Kada gledam ove štence, ni ne primjećujem koje su boje. Svi su mi jednako neodoljivi – kazao je Jelušić. Posjetitelji su uživali i u predstavi Male scene „Pazi.mazi.voli.“, koncertu dječjeg zbora Kikići, ali i u oslikavanju lica.

Akciju su organizirali Grad Zagreb i Ustanova Zoološki vrt Grada Zagreba u suradnji s udrugama Noina Arka i Indigo. 

Komentara 2

ST
stric2
19:31 28.09.2019.

...rak je šala mala...

DV
dvorskaluda
19:50 29.09.2019.

Nego što; prošlo je ljeto, ljubitelji i vlasnici tih peseka, koji su ih bacili na ulicu kada su išli na put i odmor, sad su opet poželjei ljubimce.......do slijedećeg ljeta, ne?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije