Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nova politička opcija

Agrameri predstavili svoj predizborni program: kartica zdravlja, besplatan sport...

Zagreb: Agrameri predstavili izborni program i kandidata Vukušića
Foto: Robert Anic/PIXSELL
1/4
18.03.2021.
u 15:08

Kartica zdravlja posebno je važna sada kada predstoji mogućnost novog Covid vala jer bi putem nje sve imune osobe mogle imati slobodan pristup institucijama društvenog i javnog života, kazao je kandidat za gradonačelnika Herman Vukušić

 Razvoj i priprema Zagreba za eventualnu pandemijsku, gospodarsku i zdravstvenu krizu, dugoročni razvoj Zagreba kao centra gejming industrije, izgradnja jedinstvenog centra za rehabilitaciju djece i mladih s poteškoćama u razvoju u okviru kojeg bi se provodili specijalistički terapijski športski programi (npr. športsko ronjenje), kartica zdravlja kao QR kod sa svim bitnim podacima o zdravstvenom statusu građana grada Zagreba samo neki su od prioriteta stranke Agrameri, koja je svoj program predstavila danas na Zagrebačkom velesajmu. 

Dr. Vukušić je naglasio da je kartica zdravlja posebno važna sada kada predstoji mogućnost novog Covid vala jer bi putem nje sve imune osobe mogle imati slobodan pristup institucijama društvenog i javnog života. Nadalje, kartica zdravlja bitna je i za rekonvalescente, odnosno one koji se oporavljaju od Covida a čije zdravstveno stanje mjesecima nakon preboljene bolesti može biti u statusu težih invalida koji su za opću populaciju gotovo nevidljivi, odnosno nigdje nemaju prednost. 

Šport u Zagrebu uvijek bio važan, ali je danas iznimno važan, dodali su još Agrameri, pa nude besplatan šport za djecu, preustroj gradskih športskih struktura (uz osnivanje odjela pri Uredu za šport grada Zagreba za privlačenje sredstava iz EU fondova) te jasnu razdiobu profesionalnog od amaterskog športa. 

Agrameri i dr. Vukušić također su se osvrnuli na obnovu grada Zagreba kao i na dugogodišnju komunalno prometnu problematiku koja muči građane grada Zagreba. Po pitanju obnove drže da riječ treba dati struci koja je jasno ustvrdila da obnova mora biti cjelovita i održiva posebice za širu gradsku jezgru a ne samo strukturalna obnova za oštećene objekte. Po pitanju prometa Agrameri nude rješenja za povećanu prometnu protočnosti kao i povećanu pristupačnost prometu invalidnim osobama. 

Dr. Vukušić je izjavio kako će kao gradonačelnik pri svom Uredu imati direktno povezane savjete za ranjivu populacije kao što su invalidi, umirovljenici i LGBTQ+ zajednice. 

 

Komentara 5

Avatar Udruga_obrisanih
Udruga_obrisanih
18:47 19.03.2021.

drž se ti LGBTQ+ tu imaš najviše šanse dobiti...

Avatar šaka_jada
šaka_jada
09:31 27.03.2021.

poglajte što je ovaj vukušić govorio u koroni prošle godine u podcast velebitu i u bujici...smr@d se prodao!

MG
milerazbojnik@gmail.com
11:56 19.03.2021.

ma dajte najte nas svi tucat u mozak s svakojakim pričama obečanjima i sprepucavanjem ko li od vas koji se hočete dokopat fotelja i dobrog položaja s svojim bajkama sad je udarna vijest kovid zdrastvo a sve nam je um je u banani isto kao i vi gospodo moja svi lupate gluposti zajedno s nekakvim tobožjim anketama ko li ima koliko lajkova i simpazitera a ustvari ste niko i niš iz slijedečeg pokušavate narodu isprat mozgove i utijecati na njega a da stvar bude jasna i najnepismenijem istina je sasvim drugačija čemu te ankete s stotinama tisuča ljudi kad kad ponavljam pa za pojedine kandidate neče moči niti jedna trečina glasat jer nisu građani grada zagreba i nečeju imati pravo glasat u zagrebu i da završim gospodo moja kovid je sporedna strana a glavna strana je kako poboljšat građanima uvjete života plače penzije i olakšat im život da ne budu kao ovce koje čekaju da ih neko ošiša i uzme sebi dobit od vune a njima mrvice toliko od mene

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije