Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 37
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
akcija u kerestincu

Adventski vijenac u dvorcu za Guinnessa

vijenac kerestinec
Foto: Zagrebinfo.hr
1/6
08.12.2015.
u 14:36

Volonteri udruge 3D iz Svete Nedelje u dvorištu zapuštenog dvorca, spomenika kulture, oblikovali adventski vijenac širok čak 18 metara

Mladi volonteri iz udruge 3D iz Svete Nedelje u dvorištu su zapuštenog dvorca Kerestinec izradili adventski vijenac, i to ne bilo kakav, već onaj koji bi mogao konkurirati i za Guinnessovu knjigu rekorda.

Naime, Davor Nađi, Magdalena Bešker, Ivan Matić, Sabrina Pejić, Gabriel Deak i Tomislav Tomaško kao dio tima dao si je truda i od borovine i slame oblikovali simbol Došašća širok čak 18 metara u tri kruga. Dodali su i lampice da vijenac efektno svijetli i u mraku i već je sad najveći takav u Hrvatskoj.

- Želja nam je da ga napravimo tako da bude zabilježen i za Guinnessovu knjigu rekorda. Jedan dio su iscrtala djeca ovog kraja i  božićnim motivima, sve smo ukrasili i stavili i svijeće - kaže začetnik projekta Dario Zurovec

U udruzi 3D dvorac Kerestinec, inače spomenik kulture I. kategorije, izabrali su za svoj projekt da bi ga na svojevrstan način, kažu, i oživjeli, a ove nedjelje 13. prosinca, na svetu Luciju, tamo će upriličiti i adventski sajam, s prigodnom prodajom i degustacijom blagdanskih sadržaja lokalnih obrtnika, a izlagala bi i djeca iz lokalnih vrtića i škola.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije