Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROMO

adidas i Parley u misiji za spas oceana i mora

adidas i Parley u misiji za spas oceana i mora
Foto: Promo
12.07.2018.
u 12:16

Ove godine adidas Runnersi Zagreb sudjelovali su u globalnoj inicijativi Run for the Oceans i trčali za spas mora i oceana; Run for the oceans je globalni trkački pokret koji uz pomoć sporta nastoji podići svijest ljudi o prijetnjama koje donosi plastični otpad u oceanima i morima

I ove godine adidas Runnersi širom svijeta trčali su za spas mora i oceana, a adidas je za prvih prijeđenih milijun kilometara donirao jedan dolar po kilometru za Parley Ocean School program kojim će se educirati nove generacije čuvara oceana. U Zagrebu su se inicijativi pridružili adidas Runnersi Zagreb koji su s kolegama iz Slovenije i svima koji su htjeli sudjelovati trčali za spas oceana na 5 kilometara dugoj trci u Maksimiru, a sve kako bi osvijestili hrvatsku javnost na problem plastičnog otpada koji prijeti i Jadranskom moru.

Količina proizvedene plastike se iz godine u godinu ne smanjuje i danas je plastična ambalaža dio svakodnevice, a velik dio plastičnog otpada završi u oceanima i morima onečišćujući vodu i živi svijet koji u njoj obitava. Veliki problem predstavlja i mikroplastika koja se nalazi u morima i oceanima, a često putem hranidbenog lanca završi i na našim tanjurima.

Kako bi se javnosti ukazalo na problem i utjecalo na mijenjanje svijesti i navika vezanih uz plastiku adidas se udružio s Parley for the Oceans kako bi našao novu svrhu za ogromne količine plastike koja trenutno zagađuje svjetske oceane i mora. Upravo zbog dizanja svijesti, tjedan prije Run for the Oceans trke adidas je u suradnji s udrugom Terrahub.eu koja organizira Adriatic Plastic Challenge postavio info kutak na Europskom trgu u kojem se moglo saznati više o inicijativi, a Marko Capek koji već godinu dana živi bez plastike održao je i zanimljivo ali i alarmantno predavanje.

Sveukupno, adidas i Parley for the Oceans inicijativa je okupila oko milijun trkača širom svijeta na više od 13 velikih trkačkih događanja i tjednih aktivnosti 50 adidas Runners zajednica, a kad se zbroje kilometri koji su se pratili putem Runtastic i Joyrun aplikacija, trkači su 300 puta otrčali oko našeg planeta Zemlje.

Umjesto da plastika ostane onečišćivač, adidas je pronašao nov i pametan način recikliranja. Kreirao je adidas Parley kolekciju tenisica proizvedenih od reciklirane plastike - jedan par adidas Parley tenisica sadržava 11 plastičnih boca koje ne završe u oceanu. Gornji dio adidas PARLEY tenisica BOOST tehnologije koja omogućuje povrat energije izrađen je od plastičnog otpada, a Continental gumene potplate omogućuju savršeno prianjanje na svim podlogama. Kolekciju Parley tenisica, majica i hlačica je moguće pronaći u svim adidas shopovima i trgovini Running gate.

Više informacija potražite na:

www.instagram.com/adidashrvatska

adidas.com/parley

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije