Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 28
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Uoči 33. sjednice

A. Stavljenić-Rukavina: Koalicija s HDZ-om nije upitna, normalno razgovaramo s vijećnicima HDZ-a

Zagreb: Stavljenić Rukavina o inicijativi predsjednika Gradske skupštine upućenoj zastupnicima
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/3
07.05.2020.
u 09:27

Potpredsjednica stranke "Bandić Milan 365" danas vodi sjednicu Skupštine

Pozivam vas da se odreknete svih zastupničkih naknada do kraja mandata kako bi se ta sredstva uplatila za pomoć stradalima u potresu, i to u državni proračun.

Poruka je to koju je jučer uputio svojim kolegama predsjednik Gradske skupštine Drago Prgomet, a na koju je jutros reagirala stranka gradonačelnika. Točnije, na nju se referirala potpredsjednica stranke "Bandić Milan 365" Ana Stavljenić-Rukavina, koja je rekla da je svaka akcija koja je na korist građana Zagreba za podržati, no da je tom izjvaom Prgomet odstupio od dogovora Bandićeve stranke i HDZ-a u Skupštini.

- Gradonačelnik je već uputio poziv i inicijativu da se na sjednici Skupštine donese odluka kojom se smanjuju naknade za rad političkih stranaka, odnosno zastupnicima u Skupštini zbog smanjenih prihoda u proračunu Grada Zagreba. Ta inicijativa povučena je s dnevnog reda 33. sjednice na prijedlog HDZ-a, a dogovor je bio da će se o inicijativi raspravljati uz sjednicu o rebalansu proračuna – kazala je A. Stavljenić – Rukavina. Grad Zagreb je već 23. ožujka, dodala je, aktivirao posebni račun za saniranje posljedica potresa, u koji su uplatili gradovi, općine i županije prijatelji, poput Ljubljane, Kopera, Knina, Daruvara, Podgorice, Mostara, Senja, Primorsko-goranske županije..., a uplaćene su tamo i uskrsnice zaposlenika gradske uprave. Na računu je, rekla je, trenutno 16 milijuna kuna.

07.05.2020., Zagreb - Potpredsjednica Gradske skupstine Grada Zagreba Ana Stavljenic Rukavina odrzala je ispred Stare gradske vijecnice konferenciju za medije, na kojoj je govorila o inicijativi predsjednika Gradske skupstine Grada Zagreba upucenoj zastupnicima. Gordana Rusak, Slavko Kojic Photo: Patrik Macek/PIXSELL
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

- Također, stranka MB365 jedina je stranka u RH koja je donijela odluku o osnivanju fonda solidarnosti 17. travnja, u koji uplaćujemo naknade naših članova u Gradskoj skupštini, članarine, ali i naknade onih koji sjede u upravnim vijećima, mjesnim odborima i gradskim četvrtima, nadzornim odborima.. - kazala je Ana Stavljenić-Rukavina. Dvorana u zgradi Skupštine u Ćirilometodskoj oštećena je i upravo počinju radovi, objasnila je zašto se 33. sjednica održava online, a koalicija s HDZ-om nije upitna jer razgovaraju s vijećnicima te stranke o konkretnim pitanjima koja su na dobrobit građana.

- Što se mene tiče, sukoba nema. Dobrobit građana je na prvom mjestu, treba zanemariti sve osobne i stranačke prijepore – zaključila je potpredsjednica BM365, koja će, kao potpredsjednica Skupštine danas voditi sjednicu, s obzirom da joj je Drago Prgomet odrekao te ovlasti.

Komentara 2

KO
Kokoiduhovi
15:07 07.05.2020.

Pa zar je itko posumnjao u čvrstu i neraskidivu vezu partnera Gradonačelnika i Premijera? Zar je tko pomislio da HDZ i 365 neće tijesno surađivati i dalje? Zar tko sumnja da jedni bez drugih išta poduzimanju?

PR
PrimoracRi
09:40 07.05.2020.

Ovo treba Pomesti sa političke scene i proslijediti u Remetinec. Lik i baba ,te slični nametnici cijede Zagreb,premda ima takvih i u Rijeci. Treba stisnuti tipku reset.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije