Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 176
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MODNA MANIFESTACIJA

84. Zlatna igla: klasika s pomakom, čipka “za na plac” i kosa budućnosti

Najdugovječnija modna revija u regiji
Foto: Zlatna igla/Facebook
1/10
30.10.2019.
u 20:55

Najdugovječnija modna revija u regiji ove godine okuplja 18 dizajnera, ali i frizere, kozmetičare, obućare...

Posvetila se stvaranju odjeće za žene. Razmišljala je o tome da njezine kreacije odgovaraju i poslovnoj ženi i kućanici. Razvila je stil koji odgovara svim tipovima i koji, ovisno o tome s čime se kombinira, paše na visoku petu, ali i na tenisicu, tako da se u svakoj kreaciji može i na važan poslovni sastanak ili na tržnicu. Na sličan je način pristupila kolekciji s kojom će se predstaviti na najdugovječnijoj zagrebačkoj modnoj manifestaciji. Pripremila je za 84. Zlatnu iglu osam različitih modela, a manekenke koje su na audiciji odabrane još u rujnu nosit će ih bijeloj, maslinasto-zelenoj, tamnoplavoj i crnoj boji.

Asimetrični reveri

– Kombinirala sam čipku s drugim materijalima. Time sam željela pokazati da se čipka ne mora nositi samo u svečanim prigodama već i u casual varijanti – govori Iva Karačić, jedna od 18 dizajnerica i dizajnera koji će nastupiti na ovogodišnjoj Zlatnoj igli.

Muška odijela na ženama, pak, bila su inspiracija mladoj dizajnerici Antoniji Jakšić Dorotić. A vidjela ih je na ženstven način.

Foto: Zlatna igla/Facebook

– Mislila sam na udobnost, no istovremeno da je profinjeno i elegantno. Moji su modeli, može se reći, klasika s pomakom – govori Antonia Jakšić Dorotić. Poigrala se, dodaje, klasičnim krojevima pa je, primjerice, umjesto “običnih” revera dizajnirala asimetrične.

– Pripremati se za Zlatnu iglu posve je drukčiji osjećaj nego kod ostalih revija, baš zato što ima toliko dugu tradiciju. Organizatori se trude da dizajneri budu različitog stila i izričaja, a sve su to afirmirana imena s kojima mi je čast izlagati – govori dizajnerica koja stoji iza brenda AJD’sign.

Foto: Zlatna igla/Facebook

Osim njih dvije, na reviji sudjeluju Modna manufaktura Mustre, Nit by Ana Žarković, Otvoreni atelijer Milena modne dizajnerice Milene Rogulj, Etno Butik Mara, Krojački obrt Jura, Stolnik, Obrt za dizajn Kad-tad, Modni salon Dora, XD Xenia design, DNK Nada Došen, Gala, Muška moda Šabić, modni dizajner i samostalni umjetnik Igor Galaš, Krzno Sumrak i Vjenčanice Ljubav. Poseban izlazak imat će frizeri i kozmetičari, a njihove manekenke nosit će kreacije koje su nastale u Školi primijenjene umjetnosti i dizajna.

– Sudjelovat će osam frizera i pet kozmetičara. Pokazat ćemo našu viziju izgleda kose u bliskoj budućnosti. Bit će modernih frizura, ali i ekstravagantnih, poput onih s umecima perja ili perika – govori Ivica Zanetti, predsjednik Ceha frizera i kozmetičara pri Hrvatskoj obrtničkoj komori. Frizeri su bili dio i prve revije, održane 15. listopada 1935., kada su je zagrebački modni obrtnici organizirali po uzoru na kolege iz Pariza.

Foto: Zlatna igla/Facebook

Izravan prijenos na HRT-u

Danas se, pak, njeguje koncept u kojemu se kroz jednu reviju predstavi puno više zanimanja.

– Osim kreatora, bude tu i postolara, cvjećara, zlatara, onih koji se bave kožnom galanterijom i šeširima, a ove godine priključit će nam se i uramljivač slika i izrađivač ogledala Damir Marković. On će u suradnji s cvjećarima biti zadužen za dekoraciju – govori Antun Trojnar, predsjednik zagrebačkog Udruženja obrtnika. Revija je u nedjelju navečer u Hypo centru, a bit će i izravan prijenos na HRT-u. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije