Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 47
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BOGAT PROGRAM

15 prijedloga za super vikend u Zagrebu

Foto: Slavko Midzor/PIXSELL
07.02.2020.
u 14:48

Stižu nam Editorsi, u MSU “čekaju” se Oscari, a Lisinski opet pleše pod maskama

Za svakoga se i ovaj vikend u metropoli može pronaći neka zanimacija, no posebno će profitirati ljubitelji glazbe jer ih sutra očekuje koncert legendarnog rock-sastava Editors u Domu sportova, a Buđenje u Saxu slavi 18. rođendan. Sutra se u Lisinskom, pak, može plesati pod maskama, a u nedjelju ondje gostuje Kodo, slavna trupa japanskih bubnjara. Miro Ungar i njegov popularni kabaret show “Esprit de Paris” sutra će zabavljati posjetitelje kluba Kontesa, a meka za filmoljupce svakako je MSU, gdje se “čeka” dodjela Oscara uz tri djela nominirana za zlatni kipić, “Parazita”, “Medenu zemlju” i “Jadnike”. Oscar revija do nedjelje se vrti i u Cinestaru, a filmovi poput “Jokera”, “Bilo jednom u Hollywoodu”, “Jojo Rabbita” i “Malih žena” mogu se gledati i u Kinoteci. 

1. Napamet u HNK

“Napamet” je predstava portugalskog umjetnika Tiaga Rodriguesa koja gostuje večeras i sutra u 20 sati u HNK u sklopu Festivala svjetskoga kazališta. Priča je to o njegovoj 94-godišnjoj baki kojoj pomaže izabrati knjigu koju će naučiti napamet kada potpuno izgubi vid, u kojoj se citiraju rečenice i stihovi iz djela nekih od najvećih književnika, poput Borisa Pasternaka i Williama Shakespearea.

2. Filmska noć

Dodjela nagrade Američke filmske akademije održat će se u noći na ponedjeljak, a u povodu toga u subotu se u dvorani Gorgona u MSU mogu gledati tri djela nominirana za Oscar. Makedonski dokumentarac “Medena zemlja” prikazuje se u 18 sati, humoristični korejski triler “Parazit” u 19.45, a francuska drama “Jadnici” u 22.15. Program uključuje i razgledanje izložbe o šest desetljeća Zagreb filma.

3. Slave 18. rođendan

Njihovo putovanje traje 18 godina, a svoju će punoljetnost grupa Buđenje proslaviti sutra koncertom u Saxu, mjestu na kojemu su imali i svoj prvi nastup. Počinje u 21 sat, a oni koji imaju sačuvanu ulaznicu s nekog od prošlih koncerata dobivaju besplatan ulaz i potpisani CD.

4. Vrti se i glas

Nova drama nagrađivanog hrvatskog redatelja Ognjena Sviličića, “Glas”, može se gledati danas, sutra i u nedjelju u 17.15 sati u kinu u Branimir centru.

5. Dobro došli u gledalište

Svi filmovi članova Kinokluba Zagreb nastali u prošloj godini prikazivat će se na 13. izdanju Gledališta koje se održava od danas do nedjelje u kinu Tuškanac. Projekcije su u 17, 19, 21 i 23 sata, a gledat će se “Let kroz život” Anamarije Marčić, “Boje su u nama” Morane Franov, “Smislenost” Nikoline Pavleković, “Psihoanaliza” Ivana Vuce, “Moji Sirijci” Olivere Jović, “Mjesec” Dražena Žerjava, “Novi život” Josipa Henizelmana...

6. Japanski bubnjari

Protekla četiri desetljeća svojim nastupima ostavljaju bez daha publiku u cijelom svijetu, a u nedjelju se vraćaju u Lisinski, u koji će unijeti duh Zemlje Izlazećeg Sunca novom predstavom “Legacy”. Oni su japanski bubnjari Kodo, koji su u 40 godina održali više od 6000 nastupa u 50 zemalja. Ulaznice su dostupne po cijenama od 250, 300 i 350 kuna.

7. Turneja Greatest hits

Britanska rock-grupa Editors u sklopu turneje Greatest Hits svojim će uspješnicama poput “Bullets”, “Bones”, “Escape the Nest”, “Spiders”, “Magazine” i “Sugar” sutra zapaliti Dom sportova. Koncert počinje u 21 sat, neke od pjesama izvodit će prvi put nakon deset godina, a ulaznice za nastup birminghamske rock-petorke koji će zasigurno biti spektakl stoje 190 kuna.

8. Grad umjetnica

Posvećena je umjetnicama koje su ostavile neizbrisiv trag u zagrebačkoj povijesti, a otvorena je u povodu hrvatskoga predsjedanja Vijećem EU. Riječ je o izložbi “Zagreb – grad umjetnica” koja se u Umjetničkom paviljonu može razgledati do 12. travnja. Sastavljena je od stotinjak djela iz razdoblja od kraja 19. do 21. stoljeća s područja slikarstva, kiparstva, videoperformansa...

9. Esprit de Paris

Popularni kabaret show Mire Ungara, “Esprit de Paris” na repertoaru je kluba Kontesa sutra u 21 sat. Nastupaju i Maja Bajamić, Tena Vodopija, Dina Leško, Irena Ivanišević Komunjer, Max Hozić...

10. Made by sajam

Ručno rađeni darovi za Valentinovo poput nakita, odjeće, igračaka od drva i tkanine, torbi, kozmetike, satova mogu se sutra od 10 do 19 te u nedjelju do 13 sati kupiti na sajmu kreativnosti “Made by” koji se održava u Europskom domu. Okupit će 33 izlagača.

11. Jeste li spremni za ludi fašnički provod?

Karnevalski spektakl sutra je u 19 sati u predvorju Lisinskog, a najbolje maske osvajaju ulaznice za koncerte Pearl Jam i Guns‘n’Roses.

12. Brat bratu u komediji

Premijera predstave “Brat bratu” u režiji Lee Anastazije Fleger sutra je u 19.30 u Komediji. Glume Ronald Žlabur, Igor Mešin, Ivan Magud...

13. St!llnes se vraća u vintage

Splitsko-zagrebačka skupina “St!llnes” večeras u 20 sati vraća se na pozornicu Vintage Industrial Bara na Savskoj 160. Ulaznice su 60 kn.

14. Rijetka izdanja na Whiskey fairu

Whiskey Fair održava se danas i sutra u Plaza Event Centeru u Slavonskoj. Posjetitelji će moći birati između stotinu vrsta viskija.

15. Najotmjeniji div u gradu na trešnjevci

“Najotmjeniji div u gradu”, dječja predstava redateljice Sanje Hrenar, izvodi se u Kazalištu Trešnja sutra u 17 i u nedjelju u 11 sati.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije