Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 30
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Vodič za dobru zabavu

15 prijedloga za super vikend u Zagrebu

Edo Maajka
Borna Filic/PIXSELL
29.09.2017.
u 09:41

Ako se prošećete Jelačić-placom, prodavači u narodnim nošnjama naslonjeni na drvene klupe očarat će vas možda i više od mirisnog voća i povrća koje nude

Ovoga vikenda imate priliku spasiti svijet deaktivacijom tempiranog kofera-bombe u Vintageu. No, bez brige, riječ je samo o Danu društvenih igara u kojemu ne morate biti junak, bit će dovoljno i zaigrate li “Čovječe, ne ljuti se”. Osim igara, u djetinjstvo će vas vratiti i crtić “A je to” koji će se prikazati na filmskom platnu kina Metropolis. Ako se pak prošećete Jelačić-placom, prodavači u narodnim nošnjama naslonjeni na drvene klupe očarat će vas možda i više od mirisnog voća i povrća koje nude. Otkloniti stres od napornog tjedna navečer možete u Lisinskom, gdje dolaze najveće regionalne stand up zvijezde. 

1. A je to u Metropolisu     

Zgode i nezgode dvojice prijatelja, Pata i Mata iz češkog crtića “A je to” u kojemu su uživale generacije djece, sutra možete pogledati na velikom platnu. Na 40. obljetnicu nastanka crtić će se prikazati u kinu Metropolis u 16.30 sati. Nespretni, ali smiješni majstori i ovog će puta upasti u milijun neprilika s podmuklim kaktusom i suhim drvetom. Da bi ostali fit, vježbat će i na sobnom biciklu, a hoće li im to poći za rukom, provjerite sami.     

2. Dan društvenih igara     

Ako već dugo niste zaigrali “Čovječe, ne ljuti se”, vrijeme je da to promijenite. Idealna je prilika sutra, na 12. Danu društvenih igara u Vintage Industrial baru. Osim “standardnih” i novih igara koje će se predstaviti javnosti, posjetitelji će se od 11 do 20 sati moći okušati i u igranju uloga u stvarnom vremenu, rješavanju tempiranog kofera-bombe i tematskom kvizu. Upad je 10 kuna za odrasle, dok je za djecu ulaznica upola jeftinija.     

3. Josuke Irie u Mimari   

Zvukovi flaute izrađene od bambusa sutra u 13.30 sati odjeknut će aulom Muzeja Mimara. Ondje će koncert održati japanski glazbenik Yosuke Irie, koji kombinira tradicionalnu glazbu s modernom. Instrument na kojem će zasvirati potječe iz 17. stoljeća, kada su ga za meditaciju koristili budistički svećenici.      

4. U agoniji 50. put     

Svečana, pedeseta izvedba predstave “U agoniji” na repertoaru je u nedjelju u 20 sati u Sceni Ribnjak. Glume Nela Kocsis, Ozren Grabarić i Darko Stazić.     

5. Komičari u Lisinskom

Subotnja večer puna smijeha u koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog zagarantirana je jer će se na pozornicu popeti zvijezde regionalne stand-up komedije. Program počinje u 20.30 sati, a vodit će ga naša najpoznatija komičarka Marina Orsag. Iz Slovenije pak dolazi Martina Ipša, a hrvatskoj će se publici prvi put predstaviti producent makedonske satirične TV emisije Nikola Todoroski. Nastupit će i Tin Sedlar, Igor Iggy Drljo i Aleksandar Perišić. Ulaznice se mogu nabaviti po 70 i 90 kuna.          

6. Gajdaški festival   

U Etnografski muzej večeras stižu gajdaši iz Albanije, Bjelorusije, Cipra, Češke, Poljske, Švedske, Slovačke i Hrvatske. U 19 sati, naime, počinje 11. Hrvatski gajdaški festival na kojem će vrhunski glazbenici publici predstaviti raznolike zvukove narodnih glazbala. U prvom će planu biti gajde, ali moći će se čuti i drugi srodni instrumenti, kao što su dude. Posebni su gosti festivala Elis Lovrić i Zwizde.      

7. Mirisi bakine kuhinje

Okusi i mirisi bakine kuhinje mnoge će Zagrepčane koji se sutra prošeću glavnim gradskim trgom vratiti u djetinjstvo. Osim ponude šarolikog domaćeg voća i povrća, medova, sira i ulja iz svih dijelova Hrvatske, posebnost je i to što će tržnica biti u retro izdanju. Izlagači će robu nuditi na drvenim klupama, odjeveni u narodne nošnje da bi se što bolje dočarala atmosfera tržnice s početka 20. stoljeća. Program traje od 9 do 17 sati.     

8. Vrijeme je za Plan D

Dizajn koji propituje odnos tehnologije i društva u postavu “Tehnooptimizam /Tehnopesimizam”, ali i izložba radova 16 mladih autora iz devet zemalja, mogu se razgledati u prostoru bivšeg diskonta na parkiralištu iza Tehničkog muzeja Nikola Tesla. Dio je to prvog izdanja Međunarodnog festivala dizajna Plan D, na čijem su repertoaru također brojne radionice i predavanja.     

9. Tašti car u Trešnji 

Adaptacija jedne od najpoznatijih bajki Hansa Christiana Andersena “Carevo novo ruho” u Gradskom je kazalištu Trešnja na rasporedu sutra u 17 i u nedjelju u 11 sati. Ulaznice su 40 kuna.        

10. PING-PONG turnir 

Veliki ping-pong “okršaj” kakav, kažu organizatori, “svijet još nije vidio”, bit će danas u 17 sati. Lokacija turnira AP Open je Art park u Tomićevoj ulici. Natjecat će se žene i muškarci, a najbolji će kao nagradu osvojiti tenisice. Igra se u 16 parova, izvlačenje je na licu mjesta, a zabave i sportskog duha neće nedostajati.   

11. Sviraj stare u novoj sezoni uz No Sikiriki

Uz “Prikaze” i “No Sikiriki” reper Edo Maajka u Vintage Industrial baru večeras u 21 sat otvara novu sezonu serije koncerata “Sviraj stare”.

12. Bliski susreti treće vrste u kinu Europa

U novoj, digitalno restauriranoj filmskoj kopiji kultnih “Bliskih susreta treće vrste” zagrebačka publika može uživati sutra u 19 sati u kinu Europa.

13. A kakva Vam je opća kultura?


Je li vam opća kultura na klimavim nogama ili pak po tom pitanju dobro stojite, provjerite na Kvizu općeg znanja u nedjelju u 19 sati u Metropolisu.

14. Razgibajte se uz Afro funk i Soul-ritmove

Afro funk&soul party idealan je za opuštanje na kraju radnog tjedna. Uz afričke glazbene ritmove rasplesati se možete večeras u 22 sata u Močvari.

15. Dobra mjuza zove u Bikers Beer Factory

U Bikers Beer Factoryju večer je rezervirana za Bacon&Blues Corporation, dok će sutra zasvirati Generacija XXL. Koncerti počinju u 23 sata.     

  

Komentara 1

HE
herojulice
16:28 29.09.2017.

Imamo mi pravi a je to u Zagrebu od kada je Bandić na vlasti ne moramo gledati crtiće i izvedbe, mi to živimo.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije