Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 20
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VODIĆ ZA DOBRU ZABAVU

15 prijedloga za super vikend u Zagrebu

Advent u Zagrebu
Foto: Marko Lukunić/PIXSELL
1/8
22.12.2017.
u 20:10

Zapjevajte božićne pjesme, pogledajte Žive jaslice i zaplešite na humanitarnom balu

U predahu od pečenja božićnih kolača i postavljanja svjetlećih ukrasa, ovaj vikend svratite na advent u Zoološkom vrtu te koncert Šajete i Cubisma na platou Gradec. Blagdanska čarolija bit će potpuna uprizorenjem Živih jaslica ispred katedrale, subotnjim pjevanjem božićnih pjesama sa zborašima na glavnom gradskom trgu i koncertom opernih solista u HNK. Dobar uvod u veselo božićno raspoloženje bit će i odlazak na predstavu “Šlampavi Djed Mraz”. Nemojte zaboraviti pripremiti i svečane haljine i odijela koji vam idu uz plesne cipelice jer Ministarstvo Magije sutra organizira humanitarni bal. 

1. U Muzeju suvremene umjetnosti danas u 13 sati održat će se promocija stripa “Mangelos Vol 1” Ivane Armanini i Marka Goluba. Time će se ujedno obilježiti i trideseta godišnjica smrti hrvatskog umjetnika Dimitrija Bašičevića Mangelosa. Četiri poglavlja stripa obrađuju Mangelosov umjetnički jezik i biografiju, a zasnivaju se na manifestima samog umjetnika. Uz to, na prvom katu MSU-a postavit će se i izložba odabranih stranica stripa.

Foto: 'Marko Prpic/PIXSELL'

2. Sto prvi rođendan glumačke zvijezde Kirka Douglasa kino Tuškanac obilježava ciklusom njegovih najboljih filmskih ostvarenja. Večeras u 19 sati igra klasični vestern “Obračun kod O.K. korala”, temeljen na revolveraškom obračunu Wyatta Earpa i Doca Holidaya s braćom Clanton. U 21 je sat na rasporedu “Grad bez milosti”, a Douglasa u ulozi Spartaka u istoimenom filmu, pak, možete pogledati sutra u 19 sati.

3. Kada Ministarstvo Magije organizira bal – ne može proći loše, pogotovo kada je i humanitarnog karaktera. Zakazan je za sutra u 20 sati u klubu Ritam grada na glavnom gradskom trgu. Na bal ponesite i odjeću, obuću, igračke, knjige i ostale potrepštine koje će usrećiti štićenike dječjih domova.

4. U Zoološkom vrtu od 10 do 15 sati na Zebrinu trgu na rasporedu je izrada “rogatih” božićnih ukrasa i hranilica za ptice. U 10.30 je na redu trening zagrijavanja s maskotom GNK Dinamo Plavkom, a start je ispred nastambe za lavove. Sat vremena kasnije mališani mogu poći u šetnju s Djedicom, a potom i nahraniti morske lavove, družiti se s devama ili pak izrađivati zanimljive radove na likovnoj radionici “Škrinjica” u insektariju.

Foto: ZG ZOO

5. Fanovi Harryja Pottera mogu uživati u tematskom kvizu o tom najpopularnijem svjetskom čarobnjaku. Svoje moždane vijuge za dvosatni kviz sa stotinjak pitanja, morat ćete uključiti večeras u 20 sati. Lokacija je klub Metropolis na adresi Avenija Dubrovnik 10. Svaka ekipa mora imati najmanje dva, a najviše četiri člana, a kotizacija za sudjelovanje na kvizu je 20 kuna. Najs(p)retnije natjecatelje očekuju i nagrade.

6. Kakvi bi to blagdani bili bez omiljenih filmova i crtića, kao što je “101 dalmatiner”? Obiteljski klasik o preslatkim psićima od kojih zla Cruella de Vil želi napraviti krzneni kaput, igra u Kinoteci sutra u 11 sati.

7. Veliki “obračun” Dalmatinaca i Zagrepčana sprema se večeras u 20.30 sati u Studiju smijeha. Forama na račun purgersko-dalmatinskih odnosa, snage će odmjeriti komičari “kontinentalci” Tihomir Paravina, Tin Sedlar i Marina Orsag, dok će splitske “boje” braniti Josip Škiljo i Tomislav Primorac. Upad je 40 kuna.

8. U Hrvatskom željezničkom muzeju mališani danas od 19-19 sati mogu sudjelovati na radionici “Slagaonice vlakova”, a sutra u isto vrijeme provozati se vrtnom željeznicom.

9. Kako je živio jedan od najvećih hrvatskih pjesnika svih vremena, Tin Ujević, publika ima priliku vidjeti u dramskoj predstavi “Tin”, koja se daje večeras u 20 sati u dvorani vile Arko u Basaričekovoj 24. Dramski tekst i režiju potpisuje Željko Senečić, a glume Iva Šimić, Anton Tudić i Lujo Kunčević. Riječ je o zagrebačkoj premijeri predstave o bardu hrvatske književnosti, 62 godine nakon njegove smrti.

>> Advent u Zagrebu 2017.

Advent u Zagrebu
1/53

10. “Party za ekipu” na platou Gradec večeras priprema Dražen Turina Šajeta, a organizatori obećavaju da će uz njega proplesati čak i oni s “dvije lijeve” noge. U latinoritmovima blagdansku “feštu” na Adventu u Klovićevim dvorima sutra će nastaviti i legendarni bend Cubismo, rekorder s 21 osvojenim Porinom. Besplatni koncerti obje večeri počinju u 20 sati. Prije subotnjeg koncerta svakako zastanite na koju minutu i na Trgu bana Jelačića te s četiri nagrađena zagrebačka zbora zapjevajte božićne pjesme.

11. Djed i baka Mraz na kazališnim daskama Histriona

Kako će reagirati 'Šlampavi djed mraz' kad shvati da mu je Baka Mraz sakrila poklone? Provjerite u predstavi u Histrionskom doma sutra u 11 sati.

12. Žive jaslice ispred zagrebačke katedrale

Predivne žive jaslice ispred Katedrale uprizorit će štićenici zajednice Cenacolo. Bit će tamo od danaspa sve do 27. prosinca u 16.15, 17 i 19 sati

Foto: Petar Glebov/PIXSELL

13. Božićni koncert 'Veselje ti navješćujem' u HNK

Zagrebačka opera veselje će navijestit božićnim koncertom sutra u 19.30 sati u Hrvatskom narodnom kazalištu. Ulaznice su 100 kuna.

14. Radionica izrade božićnim čestitki za djecu

Klinci i kliceze od 7 do 12 godina u 'školici' MSU-a sutra će izrađivati blagdanske čestitke. Radionica traje od 15 do 16 sati, a ulaz je slobodan.

15. Nema čega nema na 'Božić u kvartu' u Knap-u

U Centru Knap danas od 17 sati potražite božićne poklone na 'last minute' sajmu, napiši pismo Djedu Božićnjaku ili pogledajte komediju 'Dr. Wong'.

+

 

Ključne riječi

Komentara 1

KR
kruti196
21:48 22.12.2017.

vodiĆ????

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije