Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 156
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
05.12.2011. u 10:02

Večernji list nije se priklonio ni jednoj političkoj opciji te ćemo jednako biti kritični prema novoj vlasti kao što smo bili kritični prema bivšoj

Hrvatski građani jučer su izabrali prvu vlast koja neće imati tradicionalnih 100 dana mira da se konsolidira i počne donositi odluke. Nova vlast morat će ih donijeti doslovce odmah nakon što se konstituira parlament i potvrdi vlada. Građani očekuju brze odluke koje bi Hrvatskoj omogućile izbjegavanje gospodarske katastrofe kakvu proživljavaju neke zemlje iz okruženja. Očekuju reforme i promjene koje su različite garniture vlasti obećavale, ali ih ni jedna nije ispunila.

Večernji list nije se priklonio ni jednoj političkoj opciji te ćemo jednako biti kritični prema novoj vlasti kao što smo bili kritični prema bivšoj. Nikoga nećemo štedjeti jer smo uvjereni da su baš mediji čuvari demokracije, slobode mišljenja i prava na slobodno izražavanje. I ovih smo godina dokazali svoju neovisnu poziciju, u kojoj ne radimo ni za koga, ne štitimo ničiji interes i ne udovoljavamo čudnim vlasničkim zahtjevima, poput nekih. Naša se pozicija, dakle, ne mijenja. Naša misija ostaje istina, istina i samo istina. Mi ćemo i dalje biti otvoreni za sva mišljenja i sve političke opcije, medij putem kojega se može slobodno, ali transparentno artikulirati stavove. Pritom nećemo dopustiti nikakve političke manipulacije.

Naš je glavni zadatak zastupati interese građana, naših čitatelja. Svjesni smo da je u ovom trenutku glavni nacionalni interes sređivanje državne potrošnje, otvaranje novih radnih mjesta i sprečavanje pada kreditnog rejtinga prije nego što pristupimo Europskoj Uniji 2013. godine.

Budno ćemo pratiti hoće li se ispuniti obećanja koja su izborni pobjednici dali, hoće li obnašati vlast u skladu s demokratskim standardima, hoće li se ponašati u skladu sa zakonima i nastaviti borbu protiv korupcije.

No u svemu tome uvijek ćemo ponajprije biti okrenuti prema vama, našim čitateljima, za koje i dalje želimo raditi najkvalitetnije hrvatske novine.

Komentara 14

AB
abendblatt
10:43 05.12.2011.

Gospodine Ogurlicu, o cemu vi pisete, pa vi ste (VL) odradili citavu kampanju za kukuriku, vasi administratori su radili nevidjenu cenzuru komentara protiv kukuriku, dozvolili su s jednoumno i sramotno pljuvanje po J. Kosor i Vladi, a da o drugim medijima i ne govorim, pocrvenjeli ste od ljevicarenja.

ČA
čaratan
11:24 05.12.2011.

Gosp.Ogurlicu,prvo pozdrav iz inozemstva,a onda mala opaska da u nasoj Hrvatskoj ne postoji sloboda medija.A tu pocinje i zavrsava SVE.A Vecernjak se nazalost uklopio u tu zalosnu cinjenicu.Savjet u najboljoj namjeri,oslobodite se rezimskog pisanja,pokusajte se othrvati svakolikim interesima,budite servis gradjanima,gurajte po svaku cijenu istrazivacko novinarstvo.I neka Vam bude slogan:Samo istina,za dobrobit Hrvatske. I jos mala digresija,promijenite administratore,moji su komentari izbrisani cak i prije nego sam ih uspio poslati na Vas server.Zalosno,ili i Vi radite po tudjim direktivama. To bi zaita bilo tuzno za list koji se hvali da je najcitaniji u Hrvatskoj... U dobroj namjeri...

AN
ana
10:19 05.12.2011.

Gospodine Ogurliću, Vi zaista podcjenjujete svoje čitatelje.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?