Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 25
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
16.12.2013. u 12:00

Vlast partijskog mentaliteta, koja sve radi po svom, zemlju je odvela u kaos i beznađe i opet nas ideološki podijelila

U Austriji i Njemačkoj ovih je dana bio pravi festival demokracije. U obje zemlje dvije najjače stranke, socijaldemokrati i demokršćani, odnosno pučani, sklopili su velike koalicije kako bi dalje odgovorno vodili svoje zemlje. Nikome od njih nije palo na pamet odbijati takvo rješenje, inatiti se, proizvesti nove izbore i tako se oglušiti volji birača. Jer bi to birači i te kako kaznili! U Njemačkoj je posebice bio festival demokracije, gdje je sve članstvo SPD-a odlučivalo hoće li u koaliciju s Angelom Merkel. I dakako da hoće jer drugog puta nema! Sve za Njemačku, još jaču, snažniju, prosperitetniju! Koja je to jaka poruka Europi, svijetu i nama!

Bez Njemačke nema prosperiteta na jugoistoku Europe! Umjesto da imamo Njemačku za partnera, vladajući su zbog udbaša Josipa Perkovića i udbaške klike okrenuli leđa zemlji koja ne samo što može u nas investirati i otvoriti nova radna mjesta nego je to i zemlja koja je svojim utjecajem omogućila zatvaranje naših pregovora s EU i koja je presudno utjecala da nakon našeg ulaska u EU nema za nas monitoringa kakav su imale Bugarska i Rumunjska. Unatoč svemu, vladajuća je garnitura izdala Njemačku zbog zaštite udbaša i još želi pokazati tu zemlju kao neuređeniju, kao da je kod nas bolje, kao da kod nas vlada pravna država, a u Njemačkoj neka totalitarna diktatura. Smiješno!

Sramota je, ali nikakvo iznenađenje da se nakon više od dvadeset godina od pada komunizma i dalje moramo boriti za temeljne demokratske i ljudske slobode, da se moramo boriti za demokraciju, da se moramo boriti za pravnu državu, za slobodu medija, a najviše od svega da izađemo iz gospodarskog ponora kojemu se ne nazire dno.

Dok u Austriji i Njemačkoj imamo festivale demokracije, u Hrvatskoj imamo festival partijskog totalitarizma. Vladajući se ponašaju kao pravi totalitaristi! Samo oni znaju, samo je njihova zadnja, samo oni imaju pravo odlučiti, samo se njih mora pitati, samo o njima ovise naši životi. Zato su u svemu krajnje beskrupulozni! Ustav i zakone mijenjaju preko noći, kako se kome od njih prohtije ili kako kome treba, oni će odlučivati kada, tko i kako može provesti referendum, samo će oni ispravno tumačiti Ustav, oni će nas mijenjati kako bismo valjda bili kao oni, a u državi su napravili kaos, državne i javne strukture učinili kaotičnima, sve zahvaljujući svojem partijskom mentalitetu usko povezanim s beskrajnom bahatošću, nesposobnošću i nekompetentnošću.I kakva se poruka šalje u svijet? Kako privući investitore u zemlju gdje nema pravne sigurnosti, gdje se pravila mijenjaju iz dana u dan, gdje je i te kako vidljiv spoj politike i dijela pravosuđa, gdje politika ruši neovisnost sudske vlasti? Pa tko će u takvu zemlju doći? Mi kao da smo dio Afrike, a ne srednje Europe.

A kad Ivu Josipovića prozovete zašto ne pritisne Vladu, zašto ne traži sazivanje sjednice gdje bi i on bio, zašto ne viče, da radi svoj posao, lakonski se hvata Ustava i kaže da nismo u ratnom stanju. Kada bi malo bolje pogledao oko sebe, kada bi izašao iz dvorišta u kojemu lagodno živi, možda bi shvatio da smo ipak u ratnom stanju. Štoviše, Hrvatska je danas u stanju gorem od ratnog! Zar nije dovoljno vidjeti statistike, koliko se povećava broj nezaposlenih, koliko se mladih seli iz zemlje, koliko poduzeća propada, kako se Hrvatskom šire apatija i besperspektivnost, kako su nas opet ideološki podijelili? Hrvatska na ovaj način odumire! I zar to nije ravno ratnome stanju? Što se još mora dogoditi u ovoj zemlji da Josipović i slični progledaju, da progledaju intelektualci, društvene i javne ustanove? Svi mi koji radimo bilo kakav javni posao smo odgovorni! Ili je svima još tako dobro? Danas bi nam trebalo zajedništvo kakvo smo imali u ratu. I Hrvatskoj bi trebala velika koalicija, ali ona je samo fikcija. Jer u nas vladaju tako niske strasti da imamo dojam kako bi svakog trenutka moglo doći i do fizičkog nasilja!

>> Srbi Angeli Merkel šalju fotografiju bombe iz 2. svjetskog rata

Komentara 10

MR
MrkiMedo
16:21 16.12.2013.

Nasi ministri bi trebali svaki tjedan putovati u Njemacku, objasnjavati, nuditi projekte i slicno. Tako da im vec postanu dosadni. Tamo je lova. Ali oni se uhvatili svjetonazorskih tema, bratstva i jedinstva, ljetovanja na Baliju i slicno.

AB
abendblatt
18:06 16.12.2013.

Ova Vlada kukurikavaca svojom politikom totalitarizma i propale ideologije, gazi demokraciju nogama, pritom se licemjerno poziva ne toleranciju, oni nisu culi i nisu spremni na dijalog i na prihvacanje drugacijih misljenja, za njih vrijedi samo jedno misljenje, misljenje Partije.

1H
1hrvatska2
17:53 16.12.2013.

Gosp.Despot zasto ne skupis malo hrabrosti pa napisi istinu.Ova dva tzv.HR. predsjednika(vlade i drzave) sustavno i kordinirano-moralno i materijalno sa svojim partijcima razaraju Hrvatsku!Nista se slucajno ne dogadja! Sto je sa tvojim kolegama tzv."objektivnim"novinarima toliko su indoktrinirani, mrznjom zadojeni kao kao da su ih skupa odgajali krvnici tito i staljin. Gdje su nestali istina,pravda,objektivnost,ljuskost.90% medije i sluganski piskarala je u sluzbi vlasti i onima iza zavjese sto upravljaju tom i takvom vlasti!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?