Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 166
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MEKSIČKI ZALJEV

Zvono bilo neispravno pa nije moglo spriječiti katastrofu

mrlja
Reuters
13.05.2010.
u 11:39

Nakon pregleda dokumenata britanske naftne kompanije British Petroleum i drugih tvrtki, utvrđeno da je na zvonu, koje se sastoji od velikih ventila, probijena hidraulika i neispravna baterija.

Uređaj koji je trebao spriječiti istjecanje nafte iz izvora u Meksičkom zaljevu nakon eksplozije zbog koje je potonula naftna platforma bio je neispravan, objavili su istražitelji iz američkog Kongresa.

Navodi se da je nakon pregleda dokumenata britanske naftne kompanije British Petroleum i drugih tvrtki utvrđeno da je na "zvonu", koje se sastoji od velikih ventila, probijena hidraulika i neispravna baterija.

Utvrđeno je i niz drugih značajnih problema s uređajem koji je trebao spriječiti iznenadne i opasne izljeve nafte i curenje plina.

Ključne riječi

Komentara 1

Avatar Gricka**
Gricka**
21:03 14.05.2010.

Ah! To je najstrasnija ekoloska katastrofa koja se valjda ikada desila. Amerikanci tj BP na zalost nisu postivali kriterije koje postivaju zemlje tipa Brazil. Zemlje treceg svijeta Ta nafta ce uci u Mississipi i unistit ce sve do gornjih velikihh jezera. Ma to je nesto tako strasno da je tesko o tome uopce razmisljati. Unistit ce sva mocvarna podrucja dolje na jugu SADa. Diletant sam I ne znam koje su moguce posljedice, no od onog malo sto znam nije mi dobro. Frka je da ce nafta krenut po gore po istocnoj obali sjeverne Amerike. Naravski, zagadit ce sve male drzave otoci koje su juzno od SADa. Najveca, apsolutno najveca frka ce biti ulazak te nafte u golfsku struju. Golfska struja je najveca frka od svega skupa. Posljedice po ekologiju, vodu, covjecanstvo apsolutno nesagledive.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije