Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 59
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
odlazi zvane brumnić

Bernardić se odrekao najbližeg suradnika

sdp
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL
22.03.2018.
u 22:40

Na sjednicu Predsjedništva stranke koja će se održati također u subotu sat vremena prije sjednice Glavnog odbora pozvan je saborski zastupnik SDP-a Mirando Mrsić.

Zvane Brumnić, desna ruka Davora Bernardića, njegov dugogodišnji prvi suradnik i čovjek bez kojeg danas vjerojatno ne bi bio predsjednik Partije, od subote, doznajemo, više neće biti glavni tajnik SDP-a već će na to mjesto doći aktualni poslovni direktor Nikša Vukas. Prema informacijama s Iblerova trga, Brumnića se Bernardić “odriče” iz više razloga, a nezadovoljstvo stanjem na terenu jedan je od bitnijih.

Naime, naši izvori tvrde da se Brumniću u više navrata spočitnulo što je dozvolio da se “rasplamsaju” problemi koje SDP ima u gotovo svim svojim organizacijama, od vukovarske u kojoj se za šefa gradske organizacije kandidirao i pobijedio Željko Sabo, preko Slavonskog Broda, Splita gdje je upravo Brumnić bio povjerenik, a u konačnici i Zagreba gdje se dogodio niz propusta u više mjesnih organizacija. No isto se tako govori da je Brumnić zadnjih mjeseci počeo kontrirati Bernardiću, što se šefu navodno nije svidjelo.

Novi odnos snaga

U svakom slučaju, odlazak Brumnića s mjesta glavnog tajnika promijenit će odnos snaga na Iblerovu trgu, ali i odnos snaga među kandidatima za novog šefa najjače, zagrebačke organizacije. Kako tvrde naši izvori, upravo je Brumnić bio najveći zagovornik Denisa Hrestaka za novog šefa zagrebačkog SDP-a, a kojemu je time pobjeda, drže mnogi, praktički bila zagarantirana.

I naši drugi sugovornici iz SDP-a kažu kako je odluka da se Brumnića zamijeni na mjestu glavnog tajnika zanimljiv potez koji će imati određene posljedice.

– Zvane Brumnić bio je osoba koja je Bernardiću pripremala teren za predstojeće unutarstranačke izbore po županijskim organizacijama, tako da će se tek vidjeti što će nova kadrovska križaljka proizvesti – kaže naš izvor iz zagrebačkog SDP.

Što o svemu kaže sam Brumnić, za sada nije poznato jer se danas nije javljao na pozive. Odlazak Brumnića s mjesta glavnog tajnika možda neće biti jedino iznenađenje subotnjeg Glavnog odbora.

Pisao Bernardiću

Na sjednicu Predsjedništva stranke koja će se održati također u subotu sat vremena prije sjednice Glavnog odbora pozvan je saborski zastupnik SDP-a Mirando Mrsić. Naime, prema Statutu, vodstvo stranke može pokrenuti postupak izbacivanja pojedinog člana i mimo redovne procedure i upravo to se, kažu izvori, sprema Mrsiću odbije li povući svoj prijedlog Zakona o doprinosima.

– Na sjednici će dobiti priliku objasniti zbog čega je postupio kako je postupio i bit će zamoljen da povuče zakon i da prestane s konstantnim provokacijama. Sve je dalje na njemu. Ako to prihvati, ja nemam ništa protiv da se odustane od bilo kakvih sankcija – kaže jedan član Predsjedništva.

Da je poziv dobio, potvrdio nam je i sam Mrsić te je poručio da će na sjednicu doći i očitovati se. Mrsić je jučer poslao svoje pismo putem maila predsjedniku stranke Davoru Bernardiću u kojem traži da mu se prije sjednice Predsjedništva na koju je pozvan dostavi obrazloženje zbog čega se uopće traži da povuče Zakon o doprinosima iz procedure i da mu se kaže je li njegov prijedlog zakona socijaldemokratski ili nije.

sdp
1/5

Komentara 25

DU
Deleted user
18:11 22.03.2018.

Beri niti stotinjak "desnih ruku" ne bi pomoglo da kaže nešto pametno. A to pokazuje kakav je cijeli SDP.

Avatar alien79
alien79
17:54 22.03.2018.

Zašto su svi ljevičari majmunoliki?

PR
prajdali100
18:51 22.03.2018.

Gdje se Ranko Ostojic izgubio ? Nije vrag da ce se opet negdje nešto crtati.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije