Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ŽELI U SABOR

Zurovec o izlasku iz HDZ-a: Stari lisci su nas trovali sa svojim stavovima i stranačkom stegom

Dario Zurovec
Foto: HRT
10.05.2020.
u 17:26

Na pitanje zašto želi saborski mandat odgovara da mu je u cilju napraviti promjene i da pokaže da se može bolje

Dario Zurovec gradonačelnik je Svete Nedelje koji se planira kandidirati na idućim parlamentarnim izborima. Sabor se danas pretvorio u cirkus, kaže pa dodaje da to ne bi trebalo biti tako te da su on i njegov tim u Svetoj Nedelji već pokazali da mogu napraviti promjene. Istaknuo je kako broj stanovnika u tom gradu raste i da je vodeći grad za gospodarstvo, najtransparetniji grad u Republici Hrvatskoj, te da je proveo jedno od najvećih poreznih rasterećenja.

- Moram naglasiti da imamo destruktivnu oporbu koja je projekte prijavljivala inspekcijama ili nadležnim insitucijama, redovito su nalazi pozitivni, a što se tiče drugih komenatara, imaju se pravo ljutiti kazao je Zurovec gostujući u Nedjeljom u 2.

Unatoč uspjehu priznaje i neke nedostatke, ali tvrdi kako će se i to uskoro riješiti.

- Imamo puno tvrtki, imamo veliku zaposlenost, kada je velika zaposlenost i imate razvijeno gospodarstvo, naravno da je onda tu i bogat proračun. Puno smo uložili u razvoj grada, nedostaje sadržaja, sukladno mišljenju struke, napravit ćemo i te promjene.

Govoreći o svom ulasku u politiku prije više od 15 godina, kazao je da je u HDZ ušao 2004. jer se tada ta stranka činila kao konstruktivna, ali je kasnije postala destruktivna pa je odlučio izaći.

- Stari lisci su nas znali trovati sa svojim stavovima, strančarenjima i stranačkom stegom i praktički vi ne možete slobodno izraziti svoje stavove, rekao je.

Na pitanje zašto želi saborski mandat odgovara da mu je u cilju napraviti promjene i da pokaže da se može bolje. 

- Za izbore 2017. smo odlučili izaći s listom za Gradsko vijeće. Priče koje smo slušali da se ne može asfaltirati cesta ili povući novce iz EU-a, mi smo pokazali, kaže, da se može. Novac iz EU-a je primjerice bio namijenjen za obnovu škola. Otvorila se opcija putem EU fondova. Radili smo u kampanji doslovce od plota do plota, što nismo mogli pješice prošli smo na biciklu - govori sadašnji gradonačelnik Svete Nedelje.

- Moramo se pogledati u oči i reći za ćemo za Božić 2020. imati oko 400 000 nezaposlenih. Ona Vlada koja će se moći s time nositi, ona bi trebala dobiti povjerenje i ona koja će zastupati gospodarstvo - zaključuje Zurovec.

Ključne riječi

Komentara 2

ST
stefj
21:02 10.05.2020.

Čovjek ima sasvim normalna razmišljanja. Šteta što je takvih malo, šteta što ih u politici skoro nema...

Avatar Željko222
Željko222
20:16 11.05.2020.

Odličan je!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije