Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 187
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NA NEODREĐENO

Zuckerberg blokirao Trumpa na Facebooku i Instagramu pa objasnio svoj potez

Le président Donald Trump reçoit Mark Zuckerberg dans le bureau ovale à la Maison Blanche à Washington
Foto: The White House via BestImage/PIXSELL
1/3
07.01.2021.
u 17:40

- Vjerujemo da su rizici od dopuštanja predsjedniku da i dalje koristi našu uslugu u tom razdoblju jednostavno preveliki - navodi, između ostalog, Zuckerberg

Mark Zuckerberg, vlasnik i glavni kreator najveće i najpopularnije društvene mreže na svijetu Facebooka, obavijestio je javnost da su blokirali Facebook i Instagram profil Donalda Trumpa zbog nasilnih prosvjeda njegovih pristaša i upada u Kongres, kao i zbog izostanka Trumpove osude tih događaja.

Objavu šefa Facebooka prenosimo u cijelosti:

"Šokantni događaji u posljednja 24 sata jasno pokazuju da predsjednik Donald Trump namjerava iskoristiti svoje preostalo vrijeme na funkciji kako bi potkopao miran i zakonit prijenos vlasti na svog izabranog nasljednika Joea Bidena.

>> VIDEO Nacionalna garda morala intervenirati u Washingtonu zbog nasilnih prosvjednika

Njegova odluka da na svojoj platformi ne da osudi postupke svojih pristaša u zgradi Capitola, s pravom je uznemirila ljude u SAD-u i širom svijeta. Ove smo izjave uklonili jučer jer smo procijenili da će njihov učinak - što je vjerojatno bila i namjera - biti izazivanje daljnjeg nasilja.

Nakon potvrde izbornih rezultata od strane Kongresa, prioritet za cijelu zemlju sada mora biti osigurati da preostalih 13 dana te dani nakon inauguracije prođu mirno i u skladu s utvrđenim demokratskim normama.

Tijekom posljednjih nekoliko godina dopustili smo predsjedniku Trumpu da koristi našu platformu u skladu s našim vlastitim pravilima, povremeno uklanjajući sadržaj ili označujući njegove postove koji krše naša pravila. To smo učinili jer vjerujemo da javnost ima pravo na najširi mogući pristup političkom govoru, čak i kontroverznom govoru. Ali trenutni je kontekst sada bitno drugačiji, uključujući upotrebu naše platforme za poticanje nasilne pobune protiv demokratski izabrane vlade.

Vjerujemo da su rizici od dopuštanja predsjedniku da i dalje koristi našu uslugu u tom razdoblju jednostavno preveliki. Stoga produžujemo blokadu koji smo postavili na njegove račune Facebooka i Instagrama na neodređeno vrijeme i tijekom najmanje sljedeća dva tjedna dok ne završi mirna tranzicija vlasti."

The shocking events of the last 24 hours clearly demonstrate that President Donald Trump intends to use his remaining...

Objavljuje Mark ZuckerbergČetvrtak, 7. siječnja 2021.

Komentara 95

DU
Deleted user
18:16 07.01.2021.

bojkot tzv.drustvenih mreza je najbolje rijesenje

DU
Deleted user
18:11 07.01.2021.

vidi se sprega visoke tehnologije i establismenta,teska vremena totalitarizma pred nama,naravno ''novo normalno''

OO
oo8787
19:10 07.01.2021.

Sramotno gušenje slobode govora!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije