Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 177
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NIJE PRVI INCIDENT

Župnik usred mise dao otkaz zboru: 'Prestari ste za pjevanje i tračate'

svećenik
Foto: Thinkstock
16.12.2018.
u 16:47

Vjernici su s velečasnim već imali problema

Prošle nedjelje na misi u crkvi Presvetog Trojstva u Reki, kod Koprivnice, vjernici su svjedočili neočekivanom potezu župnika, javlja Podravski.hr.

Naime, na svetoj misi je pred svima prisutnima vlč. Mario Križanac raspustio crkveni zbor, davši razlog da su- "prestari".

Na misi je bilo oko 50-ak ljudi, koji su dali izjave u vezi ovog neuobičajenog događaja. 

– Župnik je javno zahvalio zboru na suradnji i kazao im da na njih više ne računa jer su stari, šire negativne vibracije i samo tračaju. Osim toga, prigovorio im je što njihova djeca i obitelji ne dolaze u crkvu. Po njemu, stariji od 60 ne mogu na kor. Zar postoji zakon koji propisuje s koliko godina čovjek treba prestati pjevati u zboru? Zašto on kao dušobrižnik ne animira vjernike, pa bi ih više dolazilo – rekla je vjernica koja je prisustvovala toj misi te je dodala da je ovo sramotan čin. Tom izjavom je mislila na činjenicu da brojni iz protjeranog zbora godinama pomažu crkvi u različitim radnim akcijama. 

Događaj je komentirao i sam župnik

– Kao župnik moram misliti na budućnost župe, stoga ćemo krenuti s mlađim zborom. Moram priznati da naši mladi nisu dosad mogli dobiti priliku i oni se pokazati. Jednostavno sam se dosadašnjem zboru morao zahvaliti, istaknuo sam i njihove dobre osobine, ali kazao i ono što nije dobro – rekao je koprivnički župnik. 

Nije prvi incident

Kako spominju lokalci, ovo nije prvi incident župnika. Iako priznaju da se mnogo toga napravilo u crkvi i oko nje, napominju da je već bilo neugodnih situacija. 

Onaj koji je najviše zasmetao mještanima bio je kad je župnik odbio zvoniti kad je jedan mještanin, koji živi prekoputa crkve, iznenada umro. Razlog tomu je bio što je čovjek bio pravoslavne vjeroispovijesti

– Taj je čovjek živio s našom crkvom, redovito je kosio travu ispred vjeronaučne dvorane, financijski pomagao projekte i kad god je nešto trebalo, uvijek je bio tu. Tada župniku nije smetalo što je pravoslavac, a dok je umro, više nije valjao. Tada je župnik zaista pokazao kakav je čovjek – rekla je jedna stanovnica Reke. 

Biskupija se o raspuštanju zbora još nije oglasila. 

VIDEO: Pokušali su opljačkati trgovinu, ali na ovo nisu računali

 

Ključne riječi

Komentara 108

LJ
ljutko
17:18 16.12.2018.

U čemu je problem? Župnik organizira pjevanje( zbor ) ,a kad ga želi raspustiti je njegva stvar

BO
bobma
17:21 16.12.2018.

sudeći prema naslovu, VL se našao izravno prozvanim..

DU
Deleted user
17:41 16.12.2018.

Ruku na srce, nedostaje nam samokritičnosti.... nekoliko puta sam bio na misama zadušnicama po selima, svojoj rodbini.... u tvz zboru znaju biti 3 babe od 65 i dvije preko 70g..... stvarno krešte, unatoč trudu.... a prije 2 g se u mojoj župi raspustio zbor mladih ( poženili se), osnovan je novi, i stasao je u pristojan zbor... smjena generacija....btw... a tko vama bira glazbu u autu,slučajni prolaznici ili vi.... ili u restoranu,kafiću....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije