Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 104
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Dan grada

Župnik pomaže, biskup je pri ruci, a Stepinac na nebu moli za nas

proslava (1)
Ljiljana Risek
09.12.2010.
u 12:02

Škvarić: Budući da se Lepoglava razvija pod motom „grada za deset“, onda i proslava ove godine traje deset dana

- Veseli me što u svojoj dubokoj starosti proživljavam trenutke u kojima se Lepoglava razvija i ide naprijed! Pomaže joj i župnik, biskup je uvijek pri ruci, a i bl. Stepinac na nebu moli za nas!

   Konstatacijom da s takvom jakom "logistikom" grad mora naprijed, umirovljeni svećenik preč. Mato Repić zahvalio je gradskim službama što su mu dodijelile plaketu za životno djelo i tako nagradile njegov, desetljećima dug duhovni i pastoralni rad u Lepoglavi. Na svečanoj sjednici plakete su dodijeljene i osnovnim školama u Višnjici i Kamenici te dobrovoljnim vatrogasnima društvima Kamenice i Kaznionice u Lepoglavi. Svečanost gradskih tijela bila je središnja u dugom niz priredbi kojima Lepoglava prošlih dana obilježava Dan grada i Dan župe. Pošto Lepoglava svoje turističke i druge razvojne potencijale promiče pod motom „grada za deset“, gradonačelnik Marijan Škvarić obrazložio je da stoga i gradske proslave ove godine traju deset dana. Ne koštaju puno, jer ih domaći KUD-ovi i udruge „odrađuju“ vlastitim snagama.

- Ove smo godine sve naše snage „upregli“ u to da našim građanima omogućimo što bolju komunalnu infrastrukturu i društveni život, a realizirali smo i nekoliko jakih projekata u cilju gospodarskog razvitka. Opremili smo Poslovnu zonu Faza 1 sa 16 parcela, pokrenuli smo program Poduzetnik kojim ulagačima subvencioniramo kamate na kredite, a domaćim turisitčkim djelatnicima isplatili smo 116.000 kuna izravnih potpora – naglasio je Škvarić.

   O radu Projektno-razvojnog ureda, osnovanog s ciljem kandidiranja projekata domaćim i europskim novčanim fondovima, govorio je njegov voditelj Emil Tkalec.

- Lepoglava ima 49 gotovih projekata, a oni koji su već spremni za kandidiranje vrijedni su 20 milijuna kuna. U pripremi je još projekata, vrijednih 150 milijuna kuna – kazao je Tkalec, dok je konzultantica Dragana Lucija Ratković predstavila projekt Ekomuzeja čipke i čipkarstva. U sklopu Dana grada održan je i koncert zbora Filozofskog fakulteta iz Zagreba, humanitarni koncert za bolesnog dječaka Tihomira Kudeljanjaka iz Višnjice, kazališne predstave, radionica Od turističke inicijative do novog turističkog proizvoda, a na svečanoj misi u povodu Dana župe domaćini su varaždinskom biskupu msgr. Josip Mrzljaku poklonili prsten od lepoglavskog poludragulja ahata, optočen srebrom. U čast dana Dana grada iz kubura su pucali višnjički i kamenički kuburaši.

 

Proslava 180. obljetnice školstva

 

   Proslava se nastavlja danas (petak) sportskim natjecanjima učenika lepoglavskih škola i njihovih vršnjaka iz slovenskog Leskovca i Vidma te proslavom 180. obljetnice OŠ Ivana Rangera u Kamenici, u 12 sati. U 19 sati kazališnu predstavu Rođendan u kinodvorani izvode glumci Lepoglavskog pušleka. Sutra (subota) u 10 sati bit će podjela darova na Tawanu u povodu sv. Nikole, a u 18 sati u sportskoj dvorani počinje 2. festival zabavne glazbe. U nedjelju u 15 sati počinju košarkaški susreti i zabavni program za djecu i roditelje.

 

 

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije