Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 39
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROSVJED

Županu Koprivničko-križevačke županije pod prozorom vikalo 200 prosvjednika

08.06.2009.
u 17:08

Jedan od prvih radnih dana županu Darku Korenu prošao je u neugodnom raspoloženju, uz prosvjed umirovljenika ispod njegovog prozora.

- Siđi Koren i Ne damo Ledu - vikali su korisnici doma, ispred zgrade Koprivničko-križevačke županije, pokazavši se vrlo upornim i glasnim prosvjednicima, unatoč vrućini na kojoj su stajali, a sve da bi Darko Ledinski ostao njihov ravnatelj.

Zovi, samo zovi
Stotinjak je korisnika zajedno s Ledinskim u koloni stiglo do zgrade Županije, pjevajući Ima jedna duga cesta i Zovi, samo zovi, uz koje je potekla i koja suza.

Iako su vikali županu Darku Korenu da siđe i čuje njihov stav, on se nije pojavio jer, kako je istaknuo, nema smisla raspravljati se sa 200 ljudi te je pozvao predstavnike stanara doma da sutra dođu na razgovor.

Da ima srca
- Prosvjed nikako nije ugodan, no ništa neće promijeniti moje mišljenje. Nisam osoba koja može prijeći preko stvari koje je Ledinski izgovorio u predizbornoj kampanji jer je pljuvao u posudu iz koje jede - rekao je Koren nakon razgovora s Katicom Vrhovski, predstavnicom stanara.

Međutim, ispred prosvjednika se pojavio Ivan Pal, novi zamjenik župana, koji je kao član Upravnog vijeća koje trebalo odabrati novog ravnatelja doma, dao ostavku.
- To je bila moja osobna odluka, međutim zamolio sam župana da primi vaše predstavnike te da pronađemo pravo rješenje - rekao je on, dok su mu glasni prosvjednici vikali - povuci ostavku!
- Da ima imalo srca sišao bi pred nas i promijenio mišljenje - rekla je u gužvi jedna žena.

Mladen Godek je među prosvjednicima, kao član Hrvatskog helsinškog odbora, najavio je da će o ovom postupku župana obavijestiti vodstvo HHO-a.

- Ovakvo je ponašanje bahato i surovo kršenje ljudskih prava, a podsjeća me na davna vremena, iz kojih sam mislio da smo izašli. Ovo nadilazi značaj same Koprivnice, a nadam se da se neće proširiti na Hrvatsku - osudio je Godek.

Župan je na kraju konstatirao da korisnicima doma, a da oni toga nisu ni svjesni, manipulira SDP u svojoj političkoj borbi, kao organizator prosvjeda.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije