Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 6
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VISOK VODOSTAJ SAVE

Županja: proglašene izvanredne mjere obrane od poplave

sava
Zvonko Živković/VLM
12.01.2010.
u 13:40

Vodostaj Save kod Županje danas je narastao preko 960 cm, ali glavni vodeni val je prošao tako da nema razloga za zabrinutost.

Vodostaj Save kod Županje danas je narastao preko 960 cm nakon čega su na ovome području proglašene izvanredne mjere obrane od poplava.

 - Povećan je broj ljudi angažiranih na ophodnjama obrambenim nasipom te će one do daljnjega biti učestalije a sa strojevima stavljenim u stanje pripravnosti počelo se čistiti kanale u zaobalju koji su kritični. Uvedene će mjere međutim po svemu sudeći biti kratka vijeka jer je Sava kod Bosanskog Šamca u blagom opadanju pa uskoro očekujemo da njen vodostaj u ovome dijelu također krene prema dole, ističe zamjenik rukovoditelja obrane od poplava Đuro Raguž napominjući kako je glavni vodeni val prošao te da nema razloga za zabrinutost.

Zbog visokog vodostaja Save porasle su i podzemne vode tako da su dvorišta obiteljskih kuća bliže nasipu djelomično ili potpuno pod vodom.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije