Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Osječki poduzetnik

Županijski sud odlučio: Tadić može izaći iz zatvora, ali uz jamstvo od dva milijuna kuna

Drago Tadić dolazi na sudjenje na Županijski sud
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL, Ilustracija
1/4
14.10.2020.
u 16:24

Nakon objave rješenja, stranke su se odrekle prava na žalbu, tako da je isto postalo pravomoćno, izvijestili su s osječkog Županijskog suda.

Osječki poduzetnik Drago Tadić koji se nakon nedavnog povratka iz BiH nalazi u istražnom zatvoru može izaći na slobodu uz plaćanje jamstva od dva milijuna kuna i hipoteku na nekretnini u vlasništvu njegove supruge, doznaje se u srijedu na osječkom Županijskom sudu.

Tadiću, koji je u osječki zatvor doveden 29. rujna kada je nakon bijega uhićen na graničnom prijelazu između BiH i Hrvatske, je dan kasnije na osječkom Županijskom sudu počelo suđenje za zlouporabu povjerenja u gospodarskom poslovanju.

Izvanraspravno vijeće suda u srijedu je odlučivalo o prijedlogu Tadića i njegova branitelja da mu se istražni zatvor zamijeni jamstvom i to polaganjem dva milijuna kuna gotovine ili uz milijun kuna te upis hipoteke od 2,9 milijuna kuna na obiteljskoj kući u Osijeku, u vlasništvu Tadićeve supruge.

Vijeće je odlučilo prihvatiti zamjenu istražnog zatvora polaganjem jamstva, ali uplatom dva milijuna kuna u gotovom novcu i upisom hipoteke od milijun kuna na supruginoj nekretnini u Osijeku, uz Tadićevo obećanje da se do kraja suđenja neće kriti te bez odobrenja suda napuštati boravište. Suda je dužan obavijestiti i o o svakoj promjeni adrese.

Nakon objave rješenja, stranke su se odrekle prava na žalbu, tako da je isto postalo pravomoćno, izvijestili su s osječkog Županijskog suda.

U ožujku 2019. protiv Tadića, kao bivšeg predsjednika Uprave tvrtke "Osijek Koteks" te predsjednika Nadzornog odbora te tvrtke, austrijskog državljanina Dietmara Aluta-Oltyana, podignuta je optužnica zbog sumnji da su zlouporabama osječku tvrtku oštetili za više od 15 milijuna kuna.

S obzirom da je bio nedostupan hrvatskom pravosuđu za Tadićem je raspisana tjeralica te Europski uhidbeni nalog te mu je određen istražni zatvor.

Tadić je, u listopadu 2018. pobjegao u BiH nakon što je pravomoćno osuđen u aferi pokušaja podmićivanja sudaca Vrhovnog suda, kako bi se izmijenila prvostupanjska osuđujuća presuda Branimiru Glavašu za ratne zločine.

Komentara 3

JZ
jzadra17
18:43 14.10.2020.

poduzetnici koji podižu tuđi novac i razbacuju se njime.

DU
Deleted user
16:34 14.10.2020.

pustite poduzetnika da se bavi poduzetnistvom...i tako ce te nakon sudske trakavice od pet sest godina to napraviti...kaznite ga novcano...isplati jamstvo i i neka je slobodan ... ....kao da bi se talijan vratio da to ne zna...

KO
Kokoiduhovi
18:08 14.10.2020.

Sitniš. Mnogi, kako čitamo, bez problema imaju po 5, 10, 15 milijuna kuna.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije