Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Stambeni krediti medicinskim djelatnicima

Županija liječnicima i višim medicinskim sestrama daje 3000 eura u pet godina

Foto: Varaždinska županija
04.03.2019.
u 17:00

Varaždinski župan Radimir Čačić i predsjednik Uprave Zagrebačke banke Miljenko Živaljić potpisali su uovor o poslovnoj suradnji oko sufinanciranja stambenih kredita medicinskom osoblju

Varaždinski župan Radimir Čačić i predsjednik Uprave Zagrebačke banke Miljenko Živaljić potpisali su uovor o poslovnoj suradnji oko sufinanciranja stambenih kredita medicinskom osoblju. Podrška je to liječnicima i medicinskom osoblju više i visoke stručne spreme Opće bolnice Varaždin i Specijalne bolnice za medicinsku rehabilitaciju Varaždinske Toplice, a sufinanciranje stambenih kredita planira se, najavljeno je, ponuditi i zdravstvenim djelatnicima u svim ostalim zdravstvenim ustanovama čiji osnivač je Varaždinska županija.

- Ovo je potpuno novi i jedinstveni projekt u Hrvatskoj. Varaždinska županija i Zagrebačka banka zajedno daju dodatnu podršku deficitarnom kadru, posebno liječnicima, ali i medicinskim sestrama i tehničarima više stručne spreme te svim ostalim zdravstvenim radnicima s visokom i višom stručnom spremom. Interes za kredite je iskazalo stotinjak mladih. Okvir ove kreditne linije je oko pet milijuna eura, a podrška Varaždinske županije je oko 3000 eura kroz pet godina na prosječnoj kreditnoj liniji od 60.000 eura. Ako se ovakav model pokaže i dokaže, primijenit ćemo ga i u drugim područjima, primjerice u obrazovnom sustavu, za poduzetništvo i obrtništvo - rekao je Čačić.

Ugovorena kamatna stopa bit će 2,85 posto godišnje, a uz subvenciju Varaždinske županije kamata će za korisnike kredita iznositi 1,85 posto. Prvih pet godina, a to je i razdoblje sufinanciranja, kamatna stopa će biti fiksna, a dalje promjenjiva i iznosila bi 3,18 posto. Za kredit od 60.000 eura na rok otplate od 20 godina, rata bi za prvih pet godina otplate kredita iznosila 328,28 eura, od čega bi korisnik kredita plaćao 279,04 eura, a subvencija bi bila 49,24 eura.

 

Komentara 1

TR
trabant7
19:24 04.03.2019.

Polako človek, smanji malo, odležao je svoj dio.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije