Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 186
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MATERIJALNA ŠTETA

Župan Posavec proglasio elementarnu nepogodu u Međimurskoj županiji zbog prošlotjedne tuče

Mještani još zbrajaju razmjere štete koju je tuča nanijela jučer u Velikom Bukovcu
Foto: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL
1/3
03.06.2022.
u 08:09

Tuča koja je padala 25. i 27. svibnja 2022. godine zajedno s olujnim vjetrom proizročila je brojne štete na području Međimurske, Varaždinske i Krapinsko-zagorske županije

Župan Međimurske županije Matija Posavec proglasio je prirodnu nepogodu tuče na zahtjev jedinica lokalne samouprave za područje gradova Mursko Središće i Prelog te općina Sveta Marija, Mala Subotica i Orehovica zbog tuče koja je tijekom prošlog tjedna izazvala materijalnu štetu na voćnjacima, povrtlarskim i ratarskim kulturama.

Tuča koja je padala 25. i 27. svibnja 2022. godine zajedno s olujnim vjetrom proizročila je brojne štete na području Međimurske, Varaždinske i Krapinsko-zagorske županije, a temeljem prijavljenih informacija o šteti, župan Posavec je proglasio prirodnu nepogodu za područje spomenutih gradova i općina u Međimurju.

Pozivaju se sve fizičke i pravne osobe koje su pretrpjele štetu da istu prijave nadležnim gradskim i općinskim povjerenstvima koja će konačnu procijenjenu štetu prijaviti županijskom povjerenstvu putem Registra štete u roku od 50 dana proglašenja prirodne nepogode. Županijsko povjerenstvo će u zakonskom roku izraditi zbirno izvješće o šteti za područje županije.

>> VIDEO Tuča napravila veliku štetu u Zagorju

 

Komentara 3

MA
Marko1337
09:12 03.06.2022.

Opet će biti prevara. prijavljuju se i površine koje nisu obrađene i gdje gotovo nema štete. Sve to ide po babi i stričevima i levoj partiji za potkupljivanje političkih simpatizera. Brojni će doboti a nisu orali ni kopali, a najmanjeje oni koji su oštećeni i potrebiti pomoći.

SI
siroma
09:53 03.06.2022.

I kazu kopaj,ori. Ima lakseg kruha bez motike.

TA
Tarantula
09:01 03.06.2022.

Trebalo je više ulagati u Crkve kako bi se ljudi mogli moliti protiv ovakvih vremenskih nepogoda i spriječiti katastrofu!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije