Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 178
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
GLASINE POTVRĐENE

Župan Ivo Žinić napustio HDZ nakon 30 godina, na izbore će kao nezavisni kandidat

Sisak: Žinić obišao Odjel za hemodijalizu, prvi bolnički odjel koji je preseljen u novu zgradu
Foto: Nikola Cutuk/PIXSELL
1/2
09.04.2021.
u 11:36

– Ne izlazim iz HDZ-a zbog tisuće naših vjernih i odanih članova već pojedinaca kojima ni po čemu nije mjesto u HDZ-u – rekao je Žinić

Nakon 30 godina članstva župan Sisačko-moslavačke županije Ivo Žinić u priopćenju medijima objavio je kako s današnjim danom napušta Hrvatsku demokratsku zajednicu.

"Razlog moga istupanja iz stranke su načini i metode koje su korištene unazad godinu dana s ciljem destabiliziranja mene kao župana, a osobito kao predsjednika Županijske organizacije HDZ-a Sisačko-moslavačke županije. Korištenje teške situacije u kojima se Sisačko-moslavačka županija našla, korištenje ranjivosti cijele županije i naših stanovnika u političke svrhe, dodatno destabiliziranje županije kada je funkcionalnost sustava, zajedništvo i iskustvo najpotrebnije za oporavak našega kraja podsjećaju me na jedan sustav protiv kojeg smo se nekada borili", ističe Žinić u priopćenju.

"Mi smo se navikli boriti sami. Sisačko-moslavačka županija uvijek je iz zahtjevnih situacija izlazila jača i bolja. Bili smo najjači kada je bilo najteže. Moj cilj će i dalje biti stabilizacija, obnova i oporavak županije. I dalje ću biti posvećen radu za boljitak naših mladih, za sigurnost naših starijih, za očuvanje radnih mjesta, za opće dobro. Ne izlazim iz HDZ-a zbog tisuće naših vjernih i odanih članova već pojedinaca kojima ni po čemu nije mjesto u HDZ-u. Vjerujem kako će se kroz vrijeme promijeniti okolnosti i da ću se u budućnosti moći ponosno vratiti. Hvala svima koji me podržavate, a ja dajem obećanje da vas neću iznevjeriti i da ću i dalje raditi za našu Hrvatsku", naveo je Žinić.

Otprije kolaju glasine kako će Ivo Žinić na izbore izaći kao nezavisni kandidat, a kako doznajemo, ovime su te glasine potvrđene.

Premijer Andrej Plenković komentirao tragičan slučaj iz Nove Gradiške

Komentara 22

Avatar drug Joža
drug Joža
12:01 09.04.2021.

Kad brod tone, štakori ga napuštaju, ništa novoga.

XI
xibau
12:18 09.04.2021.

za pol godine dok se prašina smiri eto njega za pomoćnika ministra branitelja i plaća 20 000 kn

ME
melkior
12:40 09.04.2021.

A hoće li vratit stan na Borovju?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije