Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 200
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ŠTETE OD POTRESA

Župan Čačić proglasio prirodnu nepogodu za Lepoglavu, Varaždinske Toplice i Bednju

Varaždin: Ministar Darko Horvat dodijelio Varaždinskoj županiji računala i računalnu opremu
Foto: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL
1/3
21.01.2021.
u 09:57

Prema preliminarnoj procjeni gradskih i općinskih povjerenstava, šteta iznosi 18,9 milijuna kuna

Župan Varaždinske županije Radimir Čačić proglasio je prirodnu nepogodu od potresa na području gradova Lepoglava i Varaždinske Toplice te na području Općine Bednja.

Uzastopni potresi su krajem 2020. i početkom 2021. godine na navedenom području uzrokovali materijalne štete na stambenim, gospodarskim, sakralnim i kulturnim objektima. Prema preliminarnoj procjeni gradskih i općinskih povjerenstava, šteta iznosi 18,9 milijuna kuna, ističu u Varaždinskoj županiji.

VIDEO U Sisku poginuo muškarac tijekom radova na kući

Prirodna nepogoda proglašava se temeljem Zakona o ublažavanju i uklanjanju posljedica prirodnih nepogoda ako je vrijednost ukupne izravne štete najmanje 20 posto vrijednosti izvornih prihoda jedinice lokalne samouprave za prethodnu godinu ili ako je prirod ili rod umanjen najmanje 30 posto prethodnog godišnjeg prosjeka na području jedinice lokalne samouprave ili ako je nepogoda umanjila vrijednost imovine na području jedinice lokalne samouprave najmanje 30 posto.
 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije