Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 121
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nakon uvođenja mjera
Povratak na članak

Župa uvela šest misa nedjeljom da može doći što više ljudi

Kako postrožene protuepidemijske mjere dopuštaju najviše 25 ljudi na misi, župa je isplanirala čak šest misa svake nedjelje.

Komentari 7

SS
ssssssssss
22:36 29.11.2020.

Hvala Bogu . Svaka cast . Samo naprijed to se postuje

VL
MA
marta22
15:45 29.11.2020.

Za ovo ograničenje od 25 osoba na misi zaslužni su najviše sami vjernici. U gotovo svim crkvama se, nakon ponovnog otvaranja 2. svibnja, nastojalo, prema uputama Stožera, HBK i mjesno nadležnih biskupa, obilježavanjem mjesta u klupama i na druge načine osigurati propisani razmak među vjernicima. U velikom broju crkava ta praksa nije bila dugog vijeka, a maske su se ozbiljnije počele nositi tek sad kad je zagustilo i kad se od Covida 19 razbolio stanovit broj svećenika (uglavnom onih koji nisu na propisani način nosili masku prilikom pričešćivanja). Mi, vjernici bi, ako nam je stalo do sv. mise, trebali biti uzor u poštivanju, a ne u kršenju epidemioloških mjera.

VL
Avatar Foton
Foton
13:33 29.11.2020.

To je kao odstrel bolesne i defektne divljaci, svi stari i bolesni ce za par mjeseci nestati. Krscanska milost u akciji, likvidiraj bliznjega svoga.

VL
Avatar Posjetio Titov muzej-tko sam?
Posjetio Titov muzej-tko sam?
13:24 29.11.2020.

Vidi se da piše osoba koja baš ne zalazi u crkvu. Pa u Zagrebu ima crkvu koje imaju 8 misa danas.

VL
Avatar ingenieurhr
ingenieurhr
13:46 29.11.2020.

adaptacija ekonomskog modela poslovanja na nove uvjete.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.