Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 182
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
prevarantica iz Bukovačke ulice

Žrtve uvjeravala kako joj je majka bolesna pa od njih uzimala novac

kune
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL
14.03.2014.
u 12:14

Željki F. policija je stala na kraj ove srijede, samo dva dana nakon što je počinila posljednju prijevaru

- Znate što se dogodilo frizerki Ivoni!? - uspaničeno je upitala Željka F. (32) jednu od redovitih klijentica dobre frizerke.

Starija gospođa odgovorila joj je da ne zna, i tako su započeli razgovor. Željka F. rekla joj je kako Ivona ima ozbiljnih zdravstvenih problema, da joj je možda ostalo samo nekoliko mjeseci života ukoliko ne skupi za operaciju. - Imate li dvije tisuće kuna za Ivonu, to joj možda i pomogne da preživi - direktno je upitala Željka F. Starija gospođa nije znala da lažna dobrotvorka u biti uopće ne poznaje Ivonu, kao niti to da ima posla sa prevaranticom koja je do tada na sličan način prevarila više ljudi, a ime frizerke iskoristila je samo zbog toga jer je znala kako njezina žrtva redovito odlazi na frizuru u njezin salon.

Željki F. policija je stala na kraj ove srijede, samo dva dana nakon što je počinila posljednju prijevaru. Ispostavilo se kako je od 2. svibnja 2013. do 10. ožujka ove godine na području Črnomerca, Maksimira, Trešnjevke i Medveščaka počinila devet prijevara te jednu drsku krađu, u kojima je zaradila oko 35.000 kuna. Žrtvama je uglavnom govorila kako joj novci trebaju za liječenje njezine majke koja je doživjela moždani udar, a od njih je uglavnom tražila cifre u rasponu od tisuću do pet tisuća kuna. Ukoliko ne bi imale novaca prihvaćala je i lančiće, narukvice, prstenje i drugi nakit. Njezina drskost nije se zaustavila samo na prevarama, pa je tako 3. prosinca prošle godine usred dana prišla 58-godišnjoj M. B. koja je netom prije podigla 1.500 kuna na bankomatu, te joj istrgnula novčanice iz ruke i pobjegla u nepoznato. Na meti su joj bile isključivo starije žrtve, od kojih je najstarija imala 88 godina.

Ta prevarantica iz Bukovačke ulice u Maksimiru stara je poznanica policije koja je zbog sličnih kaznenih djela evidentirana nekoliko desetaka puta.

>> Lažni odvjetnik šalje fantomske tužbe i naplaćuje ih po 100 kuna

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije