Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 128
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DOLIJALA MLADA LOPOVSKA BANDA

Žrtve pitali za smjer pa ih pokrali. Počinili 32 djela i odnijeli 35.320 kuna

novčanik
Pixabay
08.04.2021.
u 08:00

Nakon što bi ukrali novčanike, obično bi iz njih uzeli novac, a sumnjiče se i da su u sedam navrata na bankomatima podizali novac, no nisu bili svaki put uspješni u tome

Mladić (20) i djevojke u dobi od 20 i 19 godina te jedna maloljetna osoba sumnjiče se za 32 kaznena djela. Kako je priopćila zagrebačka policija, sumnjiče se da su tijekom srpnja, studenoga i prosinca 2020. te tijekom veljače i ožujka 2021. u različitim kombinacijama na području Novog Zagreba prilazili oštećenim osobama na ulici, u autobusima te čak i u zgradi.

Svojim bi tijelima zaklanjali pogled ostalim građanima kako bi  jedan od njih mogao otuđiti novčanike, mobitele i ostalo. Tako su čak 25 puta prišli oštećenim osobama te su u 23 navrata uspjeli otuđiti im novčanike ili mobitele, dok su  ih dva puta u krađama osujetili bilo oštećenici, bilo drugi građani koji su primijetili što rade.

U jednom su slučaju čak prerezali remen torbice kako bi je ukrali. Nakon što bi ukrali novčanike, obično bi iz njih uzeli novac, a sumnjiče se i da su u sedam navrata na bankomatima podizali novac, no nisu bili svaki put uspješni u tome. Dok su potkradali svoje žrtve, znali su ih pitati kako da dođu do određene lokacije, što je bio način za skretanje pozornosti. Ukupna šteta je 35.320 kuna.

Ključne riječi

Komentara 1

SI
sisavac
13:19 08.04.2021.

pa gdje to onda nosiš novčanik da ti ga uzmu bez da osjetiš?! nego, jel možda većina oštećenih žena?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije