Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 66
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BORBA OKO DOKAZIVANJA

Žrtva silovanja u ratu: Predala sam tužbu kad sam počinitelja vidjela u uniformi policije

N1
18.11.2021.
u 15:19

Obojica su u bijegu, izdana je međunaordna tjeralica – jedan je u Srbiji, a drugi se proglasio mrtvim iako smo doznali da je promijenio identitet, ispričala je

Snježana Maljak jedna je od brojnih žrtava seksualnog zlostavljanja za vrijeme Domovinskog rata. Kada se sve dogodilo imala je tek 22 i pol godine, a silovatelje je odlučila prijaviti 10 godina nakon kada je u Vukovaru počela susretati počinitelje. 

- Osobi koja je prošla takav zločin treba hrabrosti da iznese to uopće, a kad iznese, borba je oko dokazivanja – tko može dokazati što se dogodilo u ratu? Taj čin priznavanja da osoba traži nešto, seksualno zlostavljanje nije samo silovanje, ima tu durgih oblika zlostavljanja. Većina muškaraca koji su prošli logore u Srbiji, prošli su neki oblik seksualnog zlostavljanja, ali to je još tajna, o tome se slabo govori, a insitucije o tome ne govore, progovorila je za N1.

Kako je kazala, ona je jedna od rijetkih koja je u braku i koja je uspjela to istjerati na čistac. 

- Kad se ženu tako uništi, uništi se cijela obitelj. Moj muž je to jako teško podnio kad se proces počeo odvijati. Kad sam mu sve rekla, to je teško podnio. Mnogi će zato češće šutjeti, kazala je. 

Objasnila je i što se dogodilo kada je odlučila prijaviti svoje silovatelje

-  Prvo sam jednog udarila kišobranom, a oni su me odveli na psihijatriju u Zagreb. Kad sam jednog vidjela u uniformi hrvatske policije, prelomila sam i predala tužbu. Kad je istraga počela, tek sam onda sve rekla mužu, on je dobio slom živaca, Hitna je morala doći i dati mu za smirenje. Prvooptuženog sam susretala na ročištu, proces je trajao skoro 17 godina, a on je imao plaću 3.900 pod suspenzijom u policiji i Sindikat policije mu je plaćao odvjetnika, kazala je. 

- Obojica su u bijegu, izdana je međunaordna tjeralica – jedan je u Srbiji, a drugi se proglasio mrtvim iako smo doznali da je promijenio identitet i živi van granica Hrvatske. Bar sad imam mir da ih ne susrećem više po gradu, zaključila je Snježana.

>> VIDEO Ovčara je mjesto najvećeg zločina u Domovinskom ratu: Smaknuto preko 260 civila i ranjenika iz Vukovarske bolnice

Komentara 30

Avatar BožeSačuvaj
BožeSačuvaj
15:29 18.11.2021.

Nije mi samo jasno zašto ne objavi ili ona ili medijo o kojoj se to dvojici radi..znači njihova imena i prezimena..nema veze tko se pravi mrtav ili je promjenio osobne podatke..izači sa time u javnost-netko će ih kad-tad pronaći i omogućiti da postanu dostupni hrvatskom pravosuđu...bošnjaci objavom podataka o zločincima u Goraždu i okolici Bjeline veću su pohvatali na desetine srba koji su zbrisali iz BiH..krajnje je vrijeme da se pohvataju ti monstrumi,samo tako će srpski narod sprati djelom ljagu sa svojeg naroda..nama treba biti uzor Izrael kako je lovio naciste poslje drugog svjetskog rata.

Avatar Asterix
Asterix
15:48 18.11.2021.

Naše pravosuđe kao da se sprda sa žrtvama, proces traje 17 godina i onda monstrum pobjegne. Sve češče mislim da smo jedan od najnesposobnijih naroda u Europi pa i šire.

Avatar TvojUjko
TvojUjko
16:01 18.11.2021.

Koja smo mi zemlja slučaj. Zapasljavamo chetnike u policiju.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije