Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 193
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KINEZI NAŠLI RJEŠENJE

Riješen najveći problem Pelješkog mosta koji je prouzročila pandemija korone

Pelješki most iz zraka
Foto: /PIXSELL
1/8
07.08.2020.
u 12:23

Nakon dolaska u Hrvatsku bit će 14 dana u hotelu u samoizolaciji

Zrakoplov sa 150 kineskih radnika  koji putuju na gradilište Pelješkog mosta jutros je poletio iz Chong Qinga. Slijetanje zrakoplova Hainan Airlinesa na tom čarter-letu iz Kine očekuje se danas predvečer u Zračnoj luci Dubrovnik. Nakon dolaska u Hrvatsku kineski radnici zbog pandemije koronavirusa 14 dana provest će u jednom hotelu na dubrovačkom području.

Izvođač radova China Bridge and Road Corporation (CRBC)  i Hrvatske ceste tako su napokon našli način da na svoje gradilište u Hrvatsku iz Kine dovezu radnike neophodne za montažu čelične rasponske konstrukcije mosta, a koji nisu mogli doći zbog aktualne pandemije. Među 150 putnika, stotinu je varilaca koji će raditi na okrupnjavanju nosive čelične konstrukcije mosta.  

Video: Pelješki most

Nova pošiljka segmenata

U međuvremenu su u Kinu otišli hrvatski nadzorni inženjeri. 

Dolaskom kineskih radnika u Hrvatsku i hrvatskih inženjera u Kinu, Hrvatske ceste i CRBC riješili su najveći problem koji je pandemija koronavirusa prouzročila na gradilištu Pelješkog mosta.

Naime, prvih 29 segmenata čelične rasponske konstrukcije stiglo je iz Kine na gradilište mosta krajem veljače, no zbog pandemije u Hrvatsku nisu mogli doći i varioci iz Kine.

Isto tako u Kinu nisu mogli ići nadzorni inženjeri pa nije mogla biti isporučena ni nova pošiljka segmenata rasponske konstrukcije.

 

Ključne riječi

Komentara 42

Avatar rubinet
rubinet
12:59 07.08.2020.

"Među 150 putnika njih 100 je varioca "....... zavarivača !!!

WA
wannabenovinari
13:14 07.08.2020.

Video vam je star, Večernjakovci.

TO
tomislav10
15:29 07.08.2020.

A da se testiraju svaki drugi dan umjesto da idu u izolaciju na 14 dana? Capak kaže da tako može.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije