Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 54
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nakon dva mjeseca

Zrakoplov na solarni pogon završio put - uspješno sletio u N. York

Ermin Zec
Foto: Tino Jurić
1/2
07.07.2013.
u 10:12

Zrakoplov napaja 11 000 solarnih ćelija, uzdiže se na čak 30 000 metara visine i dostiže brzinu od 72 kilometra na sat.

Nakon što je započeo svoje putovanje u zrakoplovu Solar Impulse koji se napaja solarnom energijom, pilot Andre Borschberg uspješno je sletio u Međunarodnu zračnu luku John F. Kennedy u New Yorku, piše LA Times. 

Svoj put Borschberg započeo je u Kaliforniji, a na posljednju etapu proputovanja krenuo je u subotu oko pet sati ujutro po loklanom vremenu iz Dulles Međunarodne zračne luke pored Washingtona i sletio u New York.

Iako je plan leta predviđao prelet kod Kipa Sloboda prije prizemljenja, zbog detektiranog problema na lijevom krilu zrakoplova pilot je usmjerio letjelicu direktno na JFK aerodrom te je sletio tri sata ranije od predviđene satnice. No, pilot ni zrakoplov nisu bili ni u jednom trenutku u opasnosti, potvrdili su tamošnji dužnosnici.

Zrakoplov napaja 11 000 solarnih ćelija, uzdiže se na čak 30 000 metara visine i dostiže brzinu od 72 kilometra na sat.

>>Od Švicarske do Španjolske bez kapi goriva

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije