Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 30
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MORH

Zračne snage gase na Biokovu i Velebitu

Kanader
Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL
25.08.2017.
u 14:58

Na požarište Biokovo upućena dva kanadera i jedan airtractor dok su na požarištu Jablanac na Velebitu jedan kanader i dva airtractora.

Na Biokovu požar danas ujutro gase dva kanadera i airtractor, a na Velebitu kanader i dva airtractora, priopćila je Samostalna služba za odnose s javnošću i izdavaštvo MORH-a.

Zračne protupožarnih snaga Oružanih snaga iz sastava 93. zrakoplovne bazedanas su počele gasiti na planinama Biokovo i Velebitu i na krajnjem jugu Hrvatske. Tako su na požarište Biokovo upućena dva kanadera i jedan airtractor dok su na požarištu Jablanac na Velebitu jedan kanader i dva airtractora. Na požarištu Karasovići, uz granicu Hrvatske s Crnom Gorom, upućen je airtractor dok će letačka posada helikoptera Mi-8 MTV prevoziti zemaljske snage i vatrogasnu opremu do tog požarišta.
Tijekom jučerašnjeg dana letačke posade s helikopterima  su do požarišta na Biokovu prevezle 98 vatrogasaca i 76 tona vatrogasne opreme i vode dok su zračne snage izbacile oko 450 vodenih bombi i ostvarile oko 70 sati naleta na požarištima. Na području Promine i Drniša na.terenu je i 48 pripadnika protupožarnih snaga OS.

Od početka ovogodišnje protupožarne sezone 1. lipnja zračne snage 93. zrakoplovne baze HRZ i PZO-a sudjelovale su u gašenju 270 požara (92 u Šibensko-kninskoj, 86 Splitsko-dalmatinskoj, 72 u Zadarskoj, 13 u Dubrovačko-neretvanskoj,  šest u Ličko-senjskoj i jedan u Istarskoj županiji).

Zračne snage su dosad ostvarile oko 2370 sati naleta, pri čemu je izbačeno oko 69 500 tona vode te je prevezen 381 vatrogasac i pripadnik OS RH kao i 118 tone vatrogasne opreme i vode do požarišta.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije