Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 136
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MORH

Zračne snage opet u akciji: Požar kod Trogira gasila dva kanadera i helikopter

kanader
Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL
1/2
18.09.2020.
u 09:21

Dva Canadaira gasila požar kod Trogira, a u gašenju po prvi puta u ovogodišnjoj protupožarnoj sezoni sudjelovao i helikopter Mi-8 MTV1, izvijesitli su iz MORH-a.

Dva Canadaira CL-415 i jedan helikopter Mi-8 MTV1 iz sastava Protupožarnih namjenski organiziranih snaga Oružanih snaga RH bili su angažirani u jučer u kasnim popodnevnim satima u akciji gašenja požara na lokaciji Trogir-Plano u Splitsko-dalmatinskoj županiji.

Kroz ostvarenih 3,5 sata naleta zračne su snage djelovale sve do početka padanja mraka, a na požarište je izbačeno više od 140 tona vode, priopćili su iz MORH-a.

Od početka ovogodišnje protupožarne sezone (15. lipnja) do zaključno 16. rujna 2020. zračne protupožarne snage bile su angažirane u gašenju 49 požara (22 u Šibensko-kninskoj, 20 u Splitsko-dalmatinskoj, četiri u Zadarskoj, dva u Dubrovačko-neretvanskoj i jedan u Ličko-senjskoj županiji).

Sveukupno su zračne protupožarne snage u akcijama gašenja požara ostvarile više od 270 sati naleta pri čemu je izbačeno oko 7700 tona vode te je helikopterom Mi-8 MTV1 prevezeno 26 vatrogasaca i 15 tona vode i opreme do požarišta.

Uz gašenje požara provedena su i 32 protupožarna izviđanja sa protupožarnim avionima u županijama priobalja, dok je u izviđanju područja procijenjenih kao visokorizična za izbijanje požara tim besposadnih zrakoplovnih sustava "Orbiter 3B" bio angažiran 15 puta.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije