Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 69
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zovakov nasljednik

Vatavuk novi v.d. ravnatelja Vinogradske: Pacijenti su mi izrazili sućut...

Foto: Borna Filic/PIXSELL
1/2
12.05.2021.
u 10:11

Vatavuku je zadatak smiriti situaciju. To znači da treba razgovarati sa svima. Naša bolnica nije reality show, to je ozbiljna ustanova, rekao je Tomislav Dulibić.

Nakon ostavke Marija Zovaka na mjesto v. d. ravnatelja zagrebačke bolnice ''Sestre milosrdnice'' danas je na Upravnom vijeću izabran dr. Zoran Vatavuk, predstojnik Klinike za očne bolesti KBC-a ''Sestre milosrdnice''.

– Izabrali smo profesora Zorana Vatavuka i želio bih mu zahvaliti što je pristao biti na dužnosti v. d. ravnatelja do izbora. Zadatak mu je smiriti situaciju. To znači da treba razgovarati sa svima. Naša bolnica nije reality show, to je ozbiljna ustanova – rekao je Tomislav Dulibić, državni tajnik i predsjednik Upravnog vijeća KBC-a Sestre milosrdnice, te dodao da će Vatavuk razgovarati s predstojnicima svih klinika.

Objasnio je o čemu će ovisiti izbor novog ravnatelja i hoće li ovisiti sve o politici.

– Vatavuk nije stranački čovjek. Stranačka iskaznica nije kriterij, ali neće odmoći – kazao je i dodao: 

– Nama je cilj da ne trpe pacijenti. Dao sam jasne zadatke Upravi da pacijenti ne trpe, nakon čega je sklopljena suradnja s drugim kliničkim centrima u Zagrebu, gdje pacijenti mogu obavljati preglede.

12.10.2020., Zagreb - Policajac koji je ozlijedjen u pucnjavi ispred zgrade Vlade u jutarnjim satima nalazi se u Vinogradskoj bolnici. Photo: Marko Lukunic/PIXSELL
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL

Podsjetimo, kriza u bolnici "Sestre milosrdnice" kulminirala je zbog manjka radiologa nakon čega su otkriveni brojni problemi u tom KBC-u. Dosadašnji vršitelj dužnosti ravnatelja Mario Zovak podnio je jučer ostavku na tu funkciju, i to uoči raspisivanja novog natječaja. Natječaj za ravnatelja raspisat će se 21. svibnja, a nakon toga teče žalbeni rok od osam dana. Bolnica ima rok od 40 dana da odabere novog ravnatelja.

Zovakova ostavka nije iznenadila Dijanu Zadravec, predstojnicu radiologije, koju djelatnici optužuju za mobing, a najavila je i da će biti među onima koji će se na natječaj javiti unatoč optužbama protiv nje.

Dulibić je najavio da će se Povjerenstvo za unutarnji nadzor, koje treba razmotriti situaciju oko odlaska radiologa i sukoba s predstojnicom Zavoda za radiologiju Dijanom Zadravec, sastati u petak i donijeti svoje preporuke, a v. d. ravnatelja postupit će po njima.

– Povjerenstvo za unutarnji nadzor radi svoj posao, mi ne bježimo od odgovornosti ni kao uprava ni kao ministarstvo. Nećemo čekati nikakvu novu upravu – poručio je Dulibić.

Upitan tko će odlučiti o odlasku Dijane Zadravec iz KBC-a, Dulibić je rekao ravnatelj ili v. d. ravnatelja.

Javnosti se obratio i novi v. d. ravnatelja Zoran Vatavuk.

– Trema mi je puno veća nego na skupovima od 500 ili tisuću ljudi. Vagat će se svaka riječ. Budite tolerantni prema meni, dozvolite mi period, dajte mi time-out da posložim stvari. Moji pacijenti su mi jutros izrazili nekoliko puta sućut i strah ih je da ću se možda sada toliko zakopati poslom da neću napraviti ono što trebam, pa im želim kazati da ću nastaviti raditi svoj posao onako kako i jesam, ali morate shvatiti da ljudima koji rade ovdje nije lako ni ugodno dolaziti na posao kad ih doma pitaju što je danas bilo u Vinogradskoj – rekao je Vatavuk i dodao:

– Na nama je da stanje u bolnici stabiliziramo i nastavimo u miru dalje raditi. A s Dijanom Zadravec sam u kolegijalnim odnosima, kao i sa svima.

Video – Dijana Zadravec: "Liječnica je agresivno došla u moju sobu i pokušala napraviti incident"

Komentara 16

Avatar babinjak1984
babinjak1984
10:03 12.05.2021.

Zar je nužno da ravnatelj bude vrhunski liječnik??Tako gube pacijenti.

NT
No_trouble
10:46 12.05.2021.

U Vinogradskoj već neko vrijeme nije dobro za pacijente. Neorganizirani, nezainteresirani, barem oni s kojima smo mi došli u doticaj. Dr. Zadravec jedan dio tog problema, njezin način komuniciranja je ispod svake razine. Međutim, svaka joj čast na manipulaciji ss javnošću i "navođenjem vode na njen mlin". Kako je elegantno skrenula pozornost sa svoje agresivnosti na rad liječnika u privatnoj praksi. Bravo.

TR
tretez
10:34 12.05.2021.

Bilo bi jako dobro kada bi novinari naučili prezime Zovak sklanjati kroz hrvatske padeže.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije