Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 122
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Za Bloomberg:

Zoran Milanović: U HDZ-u traje bratoubilački rat

\'VARAZDIN/MEDJIMURJE- 25.09.09., Cakovec, Hrvatska- Predsjednik SDP-a Zoran Milanovic u posjetu Cakovcu gdje je sa stranackim kolegama obisao Medjimurje. Photo: Vjeran Zganec-Rogulja/VLM\'
Vjeran Žganec-Rogulja/Pixsell
02.09.2011.
u 22:56

Najviše vremena u intervjuu utrošeno je na plan SDP-a za izlazak Hrvatske iz ekonomske krize

U HDZ-u traje bratoubilački rat. Stranka po definiciji ne može i ne smije biti usred antikorupcijske borbe jer se postavlja pitanje: Tko je stvorio uvjete za tu korupciju?, ustvrdio je predsjednik SDP-a Zoran Milanović u intervjuu za Bloomberg.

Objašnjavajući planove svoje stranke i oporbene koalicije rekao je da neće obećavati borbu nego platformu protiv korupcije. Korupcije će, smatra, uvijek donekle biti, ali se prema njoj treba od početka čvrsto postaviti.

- Ako krenete beskompromisno korupcija ne može zaživjeti – rekao je Milanović u šestominutnom intervjuu. Predsjednik SDP-a dopisnicimaBoomberga rekao je da je optimist što se tiće ishoda izbora.

- Ankete susamo pokazatelj, i prije četiri godine smo vodili, ali ne ovako premoćno. Sadašnje stanje u anketama kod nas stvara veliku količinu optimizma. Namjeravamo pobijediti – rekao je.

Najviše vremena u intervjuu utrošeno je na plan SDP-a za izlazak Hrvatske iz ekonomske krize, te na očekivanja od ulaska u EU. Milanović je upozorio da će se u kampanji pojaviti «tsunami dobrih namjera», ali da bi se hrvatski birači morali zamisliti i pogledati tko je taj koji im obećava i što je taj netko u prošlosti napravio. Vjeruje da će upravo koalicija kojoj je on na čelu ostvariti ono što će svi u kampanji obećavati: «Posljednja smo zemlja u Europi koja je zapela u recesiji. Ipak moramo se nadati najboljem i raditi najbolje što možemo. Trebaju nam nova radna mjesta i nove investicije, ali to će svi govoriti. Razlika je u tome tko to može i ostvariti. Vjerujem da ćemoto biti mi», rekao je Milanović te otkrio da s nadom i velikim očekivanjima gleda na ulazak Hrvatske u EU. Misli da je EU veliki izazov za Hrvatsku da ne nacija ne smije izgubiti svoj identitet u Uniji. No, to ne znači da bismo se trebali zatvoriti, upravo suprotno.

- Premali smo da se zatvaramo i ne pratimo trendove – zaključio je Milanović koji unatoč eurooptimizmu smatra da Hrvatska nebi trebala žuriti s uvođenjem eura ubrzo po pristupanju Uniji. To je, rekao je, Hrvatski strateški cilj, ali da ipak trebamo pretiti stanje sljedećih nekoliko godina i tek tada ocijeniti isplati li namse prihvaćanje zajedničke valute. -

Ključne riječi

Komentara 229

DA
darko9
08:28 03.09.2011.

zoki se tješi poslije izbora 4 kukurikača budu plakala kad ih kosorica zgazi

Avatar delminium
delminium
09:00 03.09.2011.

Ovo mi nikako nije jasno ZAŠTO? A takav je bio i SDP kroz 4 godine. Zar pametan prijedlog koji koristi državi nije dobar da dođe i od Pupovca? \"Rambo …...koji ..nikada…nije prihvatio niti jedan prijedlog SDP-a ni ostale oporbe\"

Avatar oprosnica_za_kriminalce
oprosnica_za_kriminalce
00:15 03.09.2011.

Blizard ajde spavati. :)

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije