Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 76
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zoran Milanović:

'Oreškoviću savjetujem da se bavi onime što bi mu trebao biti posao, a ne da dijeli lekcije iz bontona'

Zoran Milanović
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL
1/9
16.02.2016.
u 17:35

Orešković je jučer rekao da dijalog u hrvatskom javnom prostoru postaje sve oštriji

Predsjednik SDP-a Zoran Milanović dao je izjavu za medije reagirajući na jučerašnju objavu premijera Tihomira Oreškovića na Facebooku.

– Savjetujem mu da se bavi onime što bi mu trebao biti posao, zakone ćemo pisati mi. Mi nemamo vladu, to je problem, a ne da netko nekome dijeli lekcije iz bontona – izjavio je Milanović, koji je rekao da Oreškovićev status nije čitao.

– To su preteške riječi da bi se objavljivale na Facebooku, neka konkretno kaže što misli i na čije izjave misli – poručio je Milanović.

– Pa nisam ja odvrtao plinske boce, nisam ja urlao Za dom spremni, to se zna tko radi, to radi HDZ, a HDZ je Oreškovića za ruku doveo u Banske dvore i tu ruku mu drži zavezanu iza leđa – rekao je Milanović.

Podsjetimo, Orešković je jučer rekao da dijalog u hrvatskom javnom prostoru postaje sve oštriji te je apelirao na smirivanje tenzija.

– Očekujem od svih sudionika javne komunikacije da im tolerancija prema sugovorniku, činjenice i istina budu polazište s kojeg će voditi rasprave – objavio je Orešković.

Na pitanje je li se prepoznao u ovom komentaru, Milanović je rekao da on poziva Oreškovićevu vladu na više tolerancije.

– Ja birano govorim o njegovim suradnicima, ali to ne mogu biti lijepe riječi. Istina je lošija – rekao je Milanović. Poručio je da su problem HDZ i njegova "takozvana Domoljubna koalicija".

– Za nas je glasao hrvatski narod. Za nas je u zadnja dva ciklusa izbora glasalo više hrvatskih ljudi i Hrvata nego za HDZ. A za gospodina Oreškovića nitko nije glasao – rekao je Milanović. Na pitanje jesu li njegove izjave o probisvijetima rubne, Milanović je odgovorio da neki ljudi jesu probisvijeti i polusvijeti.

– To nije rubno, to su činjenice – rekao je Milanović.

– S nekim ljudima se ne može drukčije razgovarati – dodao je.

Milanović je također rekao da vidi da je " neki imam u Zagrebu ponovno optužio Srbe i Židove za svoje probleme".

>> Verbalni rat bez presedana: Karamarko totalitaran, Milanović huligan

>> Orešković je skalpelom morao dublje i oštrije zarezati u bolesno tkivo hrvatske političke arene

Komentara 386

Avatar Peterančan
Peterančan
16:15 16.02.2016.

Presica u Vrapću!

DU
Deleted user
16:32 16.02.2016.

Opet će govoriti o probisvijetima,polusvijetu,o ljudima koji ne vole Hrvatsku jer nisu tu rođeni,o špičkovini,king kongu,o ustašama i njihovim zmijama,o "mi ili oni",visokoj letvici u bundesligi... i čudit će se "odakle,pobogu,tolike podjele"....

BO
boovuu
16:20 16.02.2016.

Predsjednik SDP-a Zoran Milanović danas bi u 17.30 sati trebao dati izjavu za medije o jučerašnjoj objavi premijera Tihomira Oreškovića na Facebooku. ------------------------------------------------------------------------------------------------------- još malo je predsjednik partije. izvisit će kao i na parlamentarnim izborima i drugim izborima.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije