Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Presedan na političkoj sceni

Zoran Milanović pozvao Kolindu Grabar-Kitarović na put u Ameriku

Foto: Slavko Midzor/PIXSELL
1/3
18.09.2021.
u 21:17

Predsjednik Zoran Milanović otputovao je u petodnevni posjet SAD-u. Sudjelovat će u zasjedanju Opće skupštine UN-a.

Predsjednik Zoran Milanović na put u Ameriku pozvao je Kolindu Grabar-Kitarović gdje će zajedno promovirati Hrvatsku.

Iako neće biti dio službene delegacije, kao bivša predsjednica u vrijeme zasjedanja UN-a odradit će dio neformalnih sastanaka, piše Dnevnik.hr.

“Obavljam dužnosti u području međunarodnih odnosa, sigurnosne politike i drugih elemenata u sklopu programa rada Ureda bivše predsjednice”, rekla je Grabar-Kitarović.

I dok predsjednik Milanović u Ameriku putuje danas, bivša predsjednica stigla je jučer. Kako nije dio službene već neslužbene delegacije troškove puta, kaže, snosi sama. Do sada aktualni predsjednici nisu baš prakticirali surađivati s prethodnicima.

“Mislim da predsjedniku Milanoviću treba čestitati na takvom jednom iskoraku, malom, ali u dosadašnjoj praksi velikom. Mislim da to dokazuje jednu zrelost demokracije u Hrvatskoj, a pokazuje i državnički pristup predsjednika Milanovića te bivše predsjednice”, rekao je Miomir Žužul, bivši veleposlanik u SAD-u.

Već danas će Grabar Kitarović odraditi sastanke u Nacionalnoj zakladi za demokraciju, a sljedeći će tjedan presjedati panelom oko Afganistana u organizaciji ureda za veterane, piše Dnevnik.hr.

Video - Josipović: Milanović im se svima narugao i poručio da su nebitni

Komentara 151

Avatar kastanjer2
kastanjer2
21:25 18.09.2021.

Ja ne mogu vjerovati. Kada se samo sjetim kakvim imenima ju je nazivao u predizbornoj kampanji.

Avatar zagorac2
zagorac2
23:56 18.09.2021.

gospodja Kitarovic ne treba Milanovica ali Milanovic treba nju jer sa gospodjom Kitarevic cijeli svijet komunicira i uvazava ju dok Milanovic je tu negdje kosto je bio Josipovic sa kojim nitko u svijetu van balkana nije htio imat posla ii jedina razlika izmedju Josipovica i Milanovica je ta da Milanovic zadnje vrijeme ipak zastupa na neki nacin Hrvatsku drzavu i Hrvatski narod dok je Josipovic bio stvarno neprijatelj i izdajica Hrvatske drzave i Hrvatskog naroda

Avatar Karl_Habsburg
Karl_Habsburg
21:39 18.09.2021.

A jeli ide Sanjica?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije